KPMG en SeederDeBoer alumnus in RvC van Optimix

27 september 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Vermogensbeheerder Optimix heeft recent Sandra Smits benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Smits is eigenaar van Mens&Kennis, een organisatieadviesbureau dat zich richt op de financiële sector. Daarvoor werkte ze onder meer bij SeederDeBoer, KPMG en Robeco. 

Sandra Smits heeft een ruime ervaring in de financiële wereld. Tussen 2000 en 2003 werkte ze als Sales Manager bij pensioenbeheerder Robeco. Vervolgens werkte ze circa 2 jaar voor PensionFactory, om begin 2005 de overstap te maken naar de adviestak van KPMG (Advisory), waar ze aan de slag ging als Senior Manager. Haar focus lag op adviesdiensten voor banken, verzekeraars en financiële instellingen. In haar laatste rol bij het Big 4 kantoor bekleedde ze ook de rol van hoofd Branche Groep Fund & Asset Management. In october 2008 trad ze in dienst bij branchegenoot SeederDeBoer. Een jaar later richtte ze haar eigen adviesbureau op – Mens&Kennis – waaruit ze momenteel nog steeds opdrachten uitvoert aan klanten binnen de financiële sector.

Sandra Smits - Optimix

Smits vervangt in de RvC Arno Oosterhaven, die aftrad omdat hij de maximale termijn had bereikt. Willem Verschoor, hoogleraar finance aan de Erasmus Universiteit en al lid van de RvC, neemt zijn functie over als voorzitter. Naast Smits en Verschoor bestaat de Raad van Commissarissen van Optimix uit Onno Steenbeek en Peter Kok.

* Optimix is sinds 1983 actief als vermogensbeheerder en beheert circa € 1,6 miljard voor haar cliënten.