Sia Partners lanceert financial services consultingtak

17 september 2013 Consultancy.nl

Adviesbureau Sia Partners heeft in Nederland een financial services praktijk gelanceerd. Stephan Linnenbank, die recent de overstap maakte van CGI, krijgt de leiding over de consultingpraktijk gericht op de financiële dienstverleners.

Sia Partners richt zich op het ondersteunen van klanten bij het ontwikkelen en implementeren van hun bedrijfs- en operationele strategie. Sinds de oprichting in 1999 in Frankrijk is het gegroeid tot zo’n 450 consultants verspreid over negen kantoren in 7 landen*. Het Nederlandse kantoor is in 2009 geopend, en is gevestigd in Amsterdam.

Tot dusver richtte de Nederlandse praktijk zich puur op de Energy & Utilities markt. In lijn met de groei van het consultancybureau acht Sia Partners de tijd rijp om nu ook de lucratieve financiële sector te betreden. Stephan Linnenbank, die tot voor kort nog Partner was binnen de Financial Services praktijk van CGI, krijgt de eindverantwoordelijk voor de uitbouw van de financial services tak.

Sia Partners Nederland

"De Nederlandse financiële dienstverleners bevinden zich in een fase waarin ze, naast aan kostenbesparingen, bezig zijn met investeren in een nieuwe realiteit; nieuwe business modellen, nieuwe producten, centraal stellen van de klant in de hele waardeketen, nieuwe wet- & regelgeving etc. Ze hebben hierbij behoefte aan ondersteuning door consultants die niet tegelijkertijd een dubbele agenda hebben als verkoop van IT dienstverlening, grote teams van consultants naar binnen halen of het veiligstellen van de audit-dienstverlening.

"Sia Partners is een 'pure play' consultancy organisatie die onafhankelijk is en wil blijven. Onze consultants zijn expert in de financiële dienstverlening en werken altijd in kleine teams. Daarnaast maakt Sia Partners intensief gebruik van haar internationale netwerk om zowel kennis als consultants naar de Benelux te halen” zegt Linnenbank tegenover Consultancy.nl.

Gevraagd naar het ambitieniveau van de nieuwe business unit zegt Linnenbank: “Sia Partners heeft de ambitie om binnen drie jaar uit te groeien tot een van de leidende, onafhankelijke, consultancy organisaties in de FS sector in de Benelux". Naast de Nederlandse geeft Linnenbank ook leiding aan de Belgische financial services praktijk.

Sia Partners FS - Stephan Linnenbank

Energy & Utilities
De Energy & Utilities praktijk van Sia Partners blijft onder leiding van Robert Jan van Vliet, oprichter van het adviesbureau in Nederland drie jaar geleden. Hij maakte destijds de overstap van Accenture, waar hij Senior Manager was in de Energy, Utilities and Chemicals praktijk.

* Sia Partners heeft kantoren in Frankrijk, VS, Nederland, België, Italië, Marokko en het Midden Oosten.

Nieuws