2 miljoen meer omzet voor adviesbureau Aon Nederland

11 september 2013 Consultancy.nl

Aon Nederland heeft in het afgelopen jaar een kleine omzetstijging weten te boeken. De omzet nam ondanks de uitdagende markt toe van €233 miljoen naar €235 miljoen. Groei was er vooral bij Aon Risk Solutions, terwijl de HR-adviestak Aon Hewitt een moeilijk jaar beleefde.

De risicomanagement tak van Aon, Aon Risk Solutions, boekte sterke resultaten. Marc van Nuland, CEO van de business unit, licht toe: "Naast de overgang van de Health & Benefits-activiteiten, de positieve resultaten bij Jacobs & Brom en de overname van Aon Corporate Solutions heeft Aon Risk Solutions ook zelfstandig een positieve ontwikkeling doorgemaakt”.

Ook herverzekeringsspecialist Aon Benfield boekte een omzetgroei. “Aon Benfield heeft op zowel Treaty, in het bijzonder aan de Leven kant, als Facultatief (Schade) een omzetgroei gerealiseerd" zegt Bob Reichenfeld, CEO van Aon Benfield.

Aon - omzet stijging

Bij de HR- en pensioentak Aon Hewitt verliepen de zaken minder voortvarend. “In 2012 zagen we door de algemene afname van het aantal pensioenfondsen in Nederland ook ons klantenbestand van pensioenfondsen door de liquidaties dalen. Tot slot is de ingang van het Pensioenakkoord uitgesteld na 2012, hiervan hebben we nog niet kunnen profiteren” zegt Pascal Hogenboom van Aon Hewitt.

Over de vooruitzichten voor de toekomst is Lex Geerdes, topman van Aon Nederland, helder: “In 2013 blijven onze klanten en daarmee ook Aon, last hebben van de economische crisis”. Geerdes benadrukt dat focus op kwaliteit van doorslaggevend belang zal zijn. “Het is voor Aon van groot belang te focussen op de kwaliteit van onze dienstverlening”.

* Aon Corporate Solutions is het voormalige ABN Amro insurance brokerage.

Nieuws

Meer nieuws over