Eneco SSC besteedt basis ICT uit aan Capgemini

08 augustus 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Eneco heeft zijn basis ICT-infrastructuur uitbesteed aan Capgemini. Ook de rekencentrumactiviteiten van de energieleverancier valt onder de outsourcingsovereenkomst. Als gevolg van de deal maken 45 betrokken medewerkers van het Eneco Shared Service Center in Rotterdam de overstap naar het ICT adviesbureau.
 
De uitbesteding bouwt voort op een bestaand contract tussen de twee bedrijven. In 2007 besloot het energiebedrijf om de samenwerking met het toenmalige Atos Origin (tegenwoordig Atos) te beëindigen en over te stappen naar concurrent Capgemini. Sindsdien is de Utrechtse dienstverlener verantwoordelijk voor het beheer van de ICT-infrastructuur en het rekencentrum. Destijds ging geen Eneco-personeel over naar het adviesbureau, als onderdeel van de nieuwe overeenkomst is dat nu wel het geval.
 
capgemini-eneco
 
Doelstelling van de uitbesteding is een “verlaging van de kosten en een verdere doorontwikkeling van het ICT” aldus Eneco.
 
Het contract tussen de twee partijen loopt tot en met augustus 2018. Daarna zal Eneco de werkzaamheden via een openbare aanbesteding in de markt uitzetten.