Armeense luchtvaartmarkt doorgelicht door McKinsey

05 augustus 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

McKinsey & Company gaat onderzoeken hoe Armenië de concurrentiepositie van haar luchttransport kan verbeteren. Het strategie adviesbureau kijkt zowel naar de nationale luchtvaartmaatschappij Air Armenia, als naar luchthavens (o.a. ‘Zvartnots International Airport’ vlakbij de hoofdstad Yerevan), de Armeense luchtvaartmarkt en samenwerkingsverbanden met overige luchtvaartbedrijven.
 
De strategische doorlichting wordt vervuld in opdracht van de ‘National Competitiveness Foundation of Armeniax’, een publiek-private entiteit die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van economische activiteit binnen sleutelsectoren zoals luchtvaart, toerisme, zorg en onderwijs.

Doorlichting

“McKinsey gaat op zoek naar de beste oplossingen die de concurrentie van de luchtvaartsector in Armenië zullen verbeteren. We zullen onder andere kijken naar de kwaliteit van diensten, optimale vlucht- en luchthaven tarieven en manieren om reizigersvolumes van- en naar Armenië te verhogen” zegt Andre Andonian, Director bij Mckinsey & Company. Ook laat de adviseur weten dat toonaangevende (internationale) luchtvaartexperts van bedrijven en overheidsinstanties bij het assessment betrokken worden. De ervaring van andere landen, zoals in Chili en Peru, zal gebruikt worden als benchmark, maar Andonian onderstreept dat de oplossingen “maatgesneden zullen zijn voor Armenië”. McKinsey zal het onderzoek in circa 2 maanden afronden.
 
McKinsey & Company - Armenie

De 'National Competitiveness Foundation of Armenia' laat in een reactie weten dat de resultaten gebruikt zullen worden om een plan van actie samen te stellen.

Privatisering Turkish Airlines

Het is voor McKinsey het tweede grote project dat is binnengehaald in de luchtvaart sector in korte tijd. Medio juli schreef Consultancy.nl over McKinsey’s rol bij de privatisering van Turkish Airlines.