Berenschot adviseur nieuwe directeur Holland Symfonia

31 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Holland Symfonia, het Nederlands Ballet- en Symfonieorkest, heeft Piet van Gennip (37) per 1 september benoemd tot de nieuwe directeur. Hij is afkomstig van adviesbureau Berenschot, waar hij de afgelopen 4,5 jaar werkzaam was als Senior Consultant. Van Gennip volgt Stan Paardekooper op, die in mei van dit jaar zijn functie neerlegde.
 
Het symfonieorkest Holland Symfonia is in 2002 ontstaan uit de fusie tussen het Nederlands Balletorkest en het Noordhollands Philharmonisch Orkest. Doordat de subsidie voor het orkest vorig jaar sterk werd verlaagd (van €9,9 naar €3,5 miljoen) is het orkest in de afgelopen maanden ingekrompen.
 
Piet van Gennip - Nieuwe directeur Holland Symfonia
 
De benoeming van Piet van Gennip is goedgekeurd door de Raad van Toezicht, Mathew Rowe (chefdirigent) en Ted Brandsen (directeur van Het Nationale Ballet).

Over Piet van Gennip

Piet van Gennip is momenteel werkzaam bij organisatieadviesbureau Berenschot. Hij heeft als adviseur bijgedragen aan diverse opdrachten in de culturele sector, waaronder de ontwikkeling van nieuwe prestatiemodellen voor Nederlandse orkesten. Hiervoor werkte hij onder meer voor boutique advieskantoor Nauta en Van Gennip en het Ministerie van Financiën. Van Gennip heeft zijn Master of Science Algemene Economie behaald aan de UVA (2005) en de eerste fase viool klassiek aan het Conservatorium van Amsterdam afgerond (2000).