Land Securities vervangt PwC na 69 jaar voor EY

31 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC is niet langer de vaste accountant van Land Securities, het grootste commerciële vastgoedbedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Land Securities, genoteerd op de FTSE beurs, maakte 69 jaar lang gebruik van de accountancydiensten van het accountants- en adviesbureau. EY wordt nu de nieuwe accountant van het vastgoedbedrijf na het winnen van een aanbestedingstraject.

Naast Land Securities zijn er meerdere FTSE-100 bedrijven die recentelijk hun accountant hebben omgeruild of dit van plan zijn. Zo besloot oil and gas explorer BG Group eind vorig jaar om PwC in te ruilen voor EY en hebben Barclays en HSBC na jarenlange relaties met PwC (117 jaar) en KPMG (>50 jaar) aangegeven om binnenkort van auditor te wisselen.
 
EY - Land Securities

Meer concurrentie

Diverse toezichthouders en de overheid pleiten in de UK al langer voor meer concurrentie binnen de auditmarkt. Zo bleek vorig jaar uit een analyse van Accountancy Age dat de Big4 een marktaandeel van 73% hebben in de Britse accountancymarkt. En uit recente cijfers van de FRC, de Britse toezichthouder op het gebied van audit en corporate governance, blijken de top 10 auditbedrijven maar liefst 95% van de markt in handen te hebben.

EY trots

EY laat in een persbericht weten dat zij zichzelf door het binnenhalen van de nieuwe vastgoedklant als nieuwe marktleider ziet binnen het vastgoedsegment en na alle recente wisselingen in de markt het beste uit de verf is gekomen.