Accenture start F&A outsourcing tak hospitalitybranche

26 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft de Finance en Accounting (F&A) praktijk gekocht van Marriott, een internationale keten van hotels met aanwezigheid in 70 landen. De gekochte business unit zal een nieuwe operating unit vormen binnen het consultancy bedrijf en zal de naam ‘Accenture Hospitality Services’ krijgen. De nieuwe gevormde organisatie zal Finance en Accounting diensten leveren aan klanten binnen de hospitality branche. Als deel van de overeenkomst met Marriott, zal Accenture ook de F&A processen van all wereldwijde Marriott hotels en haar franchises beheren.
 
Rond de 575 werknemers van Marriott’s Business Services divisie (gevestigd in de VS) maken de overstap naar het international adviesbureau. In een persbericht bevestigt Accenture dat er geen banen verloren gaan door deze overgang. De transitie zal begin augustus plaatsvinden en voltooid zijn rond begin september.
 
Accenture koopt Finance en Accounting tak Marriott
 
Voor Marriott, zal de outsourcing overeenkomst de kosten verlagen, de service kwaliteit verbeteren en de flexibiliteit van F&A processen versterken. Voor Accenture, opent het een hele nieuwe markt waarin het de afgelopen jaren nog nauwelijks actief was. Accenture stelt zich ten doel de ‘Hospitality Services’ business unit tot een grote internationale F&A outsourcing praktijk uit te bouwen.
 
Jarenlange samenwerking
Accenture en Mariott hebben al een lange gemeenschappelijke historie. Voor meer dan 20 jaar heeft de consulting tak van Accenture Marriott ondersteund met diverse transformaties op het gebied van strategie, finance, inkoop, en ICT. Zo heeft het adviesbureau jaren geleden de complete Mariott.com website ontworpen en ontwikkeld, en wordt de portal nu nog steeds onderhouden door IT adviseurs van Accenture. Ook heeft Accenture Mariott in de afgelopen jaren ondersteund bij diverse sales & marketing- en ERP implementaties.