Hay Group: TCS meest populaire bedrijf in India

02 augustus 2013 Consultancy.nl

Tata Consultancy Services (TCS) is uitgeroepen tot het meest populaire bedrijf van India. Het IT consulting bedrijf heeft haar toppositie te danken aan hoge scores op het gebied van corporate governance, financiële gezondheid en talent management. TCS wordt gevolgd door Unilever en het conglomeraat ITC. Dit blijkt uit de ranking ‘India’s Most Admired Companies*’ van de wereldwijde management consultancy organisatie Hay Group.
 
De top 10 ‘India’s Most Admired Companies’:
1. TCS (consultancy)
2. Unilever (FMCG)
3. ITC (o.a. FMCG, hotelbranche)
4. Infosys (ICT)
5. State Bank of India (bank)
6. Larsen & Toubro (o.a. bouwbedrijf)
7. Tata Steel (staalproducent)
8. ONGC (olie & gas)
9. Maruti Suzuki (autoproducent)
10. ICICI Bank (bank)
 
TCS-Most-Admired-Company-India
 
De winnaar van vorig jaar, Tata Steel, daalde naar #7 in de lijst van 2013. Volgens Gaurav Lahiri, Managing Director van Hay Group in India, waren twee criteria essentieel waarmee de leiders zich onderscheidden van de rest: “Dit jaar kon de top 10 zich onderscheiden van de overige winnaars door met name twee criteria: Leiderschap en het creëren van Shareholder Value”.
 
* De ‘India’s Most Admired Companies’ (IMAC) ranking werd dit jaar voor de tweede keer opgesteld door Hay Group in samenwerking met Fortune India. Meer dan 450 grote bedrijven actief in India binnen 16 sleutelsectoren maakten deel uit van de analyse.

Nieuws

Meer nieuws over