CGI doneert ton aan betrokkenen trein ongeluk Canada

19 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

CGI, het van oorsprong Canadese adviesbureau, heeft $100,000 gedoneerd aan de families betrokken bij een van de heftigste treinongelukken ooit in Canada, vorige week in Lac-Mégantic in Quebec.

Op 6 juli was een trein met 72 wagons vol ruwe olie op weg naar Maine. In het plaatsje Lac-Megantis hielden de remmen ermee op, maakte de trein meer en meer vaart en ontspoorde uiteindelijk in het centrum van het stadje. Door de ontvlambare inhoud van de wagons ging het ongeluk gepaard met enorme explosies, vlammen en hevige rookontwikkeling, die mijlenver te zien was tot enkele uren na het voltrokken drama. Er zouden tot op heden zo’n 50 dodelijke slachtoffers te betreuren zijn en nog altijd 17 mensen vermist worden.

CGI doneert ton aan betrokkenen trein ongeluk Canada

Het transport van ruwe olie per trein wordt in Canada steeds vaker toegepast door een gebrek aan o.a. pijpleidingcapaciteit en vormt een heikel agendapunt voor de politiek. Voorlopig heeft dit ongeluk eens temeer aangetoond hoe gevaarlijk railtransport van dergelijk materiaal kan zijn.    

Met de financiële hulp van CGI, het voormalige Logica in Europa*, wil het adviesbureau de betrokken families ondersteunen. “CGI wil haar medeleven betuigen met de inwoners van Lac-Mégantic”.
 
* In mei 2012 werd Logica overgenomen door CGI voor €2,1 miljard. En begin dit jaar besloot CGI om de naam ‘Logica’ te schrappen, de rebranding is inmiddels wereldwijd afgerond.