Booz partner Karim Michel Sabbagh CEO van SES

12 juli 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Karim Michel Sabbagh, partner bij Booz & Company, is aangesteld als de nieuwe CEO van satellietbeheerder SES. De Libanese topmanager zal de huidige CEO Romain Bausch vervangen die 8 jaar aan het roer stond en in april volgend jaar met pensioen zal gaan.
 
Het in Luxemburg gevestigde SES is de op een na grootste commerciële beheerder van satellieten ter wereld. 52 geostationaire satellieten verzorgen de uitzending van meer dan 5,200 TV kanalen (waaronder 1,200 in high definition) en meer dan 1,000 radio stations. De groep satellieten heeft het vermogen om 99% van de wereldbevolking te bereiken. SES heeft een wereldwijde omzet van circa €1.8 miljard en meer dan 1,500 werknemers.
 
Karim Michel Sabbagh voegde zich in 1998 bij Booz & Company Libanon, in het jaar dat het consultancybedrijf het kantoor opende in de hoofdstad Beiroet. De afgelopen jaren werkte hij vanuit het kantoor van Booz in Dubai. Tussen 2008 en 2011 was hij Global Practice Leader voor de ‘Communications, Media & Technology’ praktijk van het adviesbureau. Sabbagh behaalde een BBA diploma met onderscheiding en een MBA aan de American University of Beirut. Daarna behaalde hij een PhD met onderscheiding in Strategic Management aan de American Century University in New Mexico.
 
Karim Michel Sabbagh - SES

Uitdaging

Sabbagh is geen onbekende voor SES. Sinds medio 2011 maakte hij deel uit van de raad van bestuur als onafhankelijk lid, als gevolg van zijn dienstverband bij Booz & Company. De Booz Partner kan bij de opvolging van Bausch uitkijken naar een mega uitdaging. Onder leiding van Bausch vanaf 1995 realiseerde SES opmerkelijke groei, namelijk die van slechts 4 satellieten naar meer dan 50. Ook was hij verantwoordelijk voor de succesvolle overname en integratie van de satelliet divisie van General Electric. Die overname wordt binnen de sector als een M&A best practice case gezien.
 
Op dit moment richt SES zich op het uitbreiden van diensten binnen de opkomende markten (Azië, Afrika en Zuid-Amerika), en volgens analisten maken Sabbagh’s achtergrond in het Midden-Oosten en zijn sterke trackrecord hem een ideale kandidaat.