Roland Berger partner Automotive Innovation Awards

28 juni 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Nederlandse autobranche kent vanaf volgend jaar een nieuwe prijs: de ‘Automotive Innovation Award’ (AIA). De prijs is een initiatief van vijf organisaties: RAI Vereniging, Bovag, LeasePlan, AutomotiveNL en adviesbureau Roland Berger Strategy Consultants. De ‘Automotive Innovation Award’ wordt vanaf 2014 elke 2 jaar uitgereikt aan de meest baanbrekende innovatie binnen de autobranche.
 
Met de nieuwe award willen de partners een bredere bekendheid geven aan innovaties binnen de branche. Ook hebben de initiatiefnemers de doelstelling om door meer (publiek-private) samenwerking de innovatiekracht van de automotive sector te versterken.

Open deelname

Deelname aan de AIA staat open voor voor fabrikanten, retailers, importeurs, opleidingsinstituten, toeleveranciers, (financiële) dienstverleners, technologiebedrijven, brancheorganisaties en overheden. Van belang is dat inzendingen een hoge lange termijn ‘innovatieve waarde’ hebben en inzetbaar zijn binnen de automotive sector.
 
Roland Berger - Automotive Innovation Award
 
"De Nederlandse automotive industrie is wellicht één van de meest innovatieve branches van ons land. Gedreven door de steeds verdergaande wens voor bijvoorbeeld verduurzaming zijn er de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt. Maar helaas zijn lang niet alle innovaties bekend bij alle relevante partijen. Met de award roepen we een extra incentive in het leven om kennis te delen met elkaar én zetten we tevens de innovatiekracht van de sector in de spotlights” zegt Roelf de Boer, Algemeen Voorzitter van de RAI Vereniging.