Deloitte Supply Chain haalt 6.5k op voor Roparun

07 juni 2013 Consultancy.nl

Medio mei vond de Roparun 2013 plaats, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van meer dan 500 km van Parijs naar Rotterdam met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor projecten voor mensen met kanker. Het team ‘Run, Supply Chain, Run’ – bestaande uit 21 consultants van de Supply Chain Strategy praktijk van Deloitte Consulting – heeft ruim €6.500 opgehaald voor de stichting. Consultancy.nl stelde vier vragen aan Floor Cornelissen, een van de teamleden.
 
Wat was de aanleiding van Supply Chain Strategy om mee te doen aan de Roparun?
Binnen onze afdeling hebben we een groot aantal sportieve collega’s. Hierdoor kwamen we op het idee om op zoek te gaan naar een event waar we als team een prestatie konden neerzetten en hiermee ook aan de onderlinge band konden werken. Via familie en vrienden kwam de Roparun op onze pad, wat meteen erg goed aan bleek te sluiten bij onze teamleden. (Bijna) iedereen is immers in zijn naaste omgeving wel eens met kanker in aanraking gekomen, waardoor ook het doel van de Roparun ons erg aansprak.
 
Hoe hebben jullie het bedrag opgehaald?
We hebben verschillende acties opgezet die door elk van de teamleden is gepromoot binnen zijn/haar omgeving. Zo hebben we bijvoorbeeld een wijn actie opgezet waarbij de volledige winst van de verkochte wijnen naar de Roparun ging. Tijdens deze actie zijn er ruim 250 dozen van het wijnhuis Vinos Quixote verkocht aan collega’s, familie en vrienden. Naast deze acties zijn er nog een aantal kleinere initiatieven opgezet, zoals de verkoop  van polaroid foto’s, de verkoop van vakantiedagen van adviseurs en van Roparun loterij tickets.
 
Wanneer drong de impact van jullie bijdrage tot je door?
De impact van de Roparun krijg je voornamelijk mee door de verhalen die je van de mensen om je heen hoort. Zo deed er bijvoorbeeld een team mee bestaande volledig uit familieleden die een lid hebben verloren aan kanker. Hiernaast kwam het besef met name ook tijdens de route langs de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam, waar de patiënten, hoe ziek ook, een warm welkom gaven. Dan realiseer je je echt waar je het voor doet en zijn de laatste kilometers een stuk makkelijker.
 
Deloitte - Roparun
 
Gaan jullie volgend jaar weer deelnemen?
Nu we een mooie bijdrage hebben kunnen realiseren en iedereen weer uitgerust en fit, komt ook steeds meer het besef wat een mooie prestatie als team is neergezet. Deelnemen aan de Roparun gaf een enorme kick en we kijken al uit naar onze volgende uitdaging!
 
Zie ook het bericht: Organisatieadviseurs halen 50k op voor Roparun 2013.

Nieuws