Platform Outsourcing geeft CGI onderzoekssubsidie

30 mei 2013 Consultancy.nl

Het Platform Outsourcing Nederland (PON) heeft CGI gevraagd onderzoek te doen naar governance binnen de outsourcing wereld. Het ICT adviesbureau krijgt voor de uitvoering van het onderzoek een subsidie van €5.000.
 
Platform Outsourcing Nederland is opgericht in 2005 en streeft naar een professionalisering van (out)sourcing in Nederland. Eén van de manieren waarop het PON dit doet is door het stimuleren van onderzoek. Het PON vertegenwoordigt verschillende belangengroepen, waaronder uitbesteders, kennisinstellingen, adviesbureaus, leveranciers, advocaten en zelfstandig professionals.
 
CGI onderzoek
CGI zal een empirisch onderzoek uitvoeren naar de verschijningsvormen van context specifieke combinaties van formele en informele stuur- en controle mechanismen en nagaan welke mogelijke randvoorwaarden en condities bepalend zijn voor een succesvolle combinatie. Welke handvatten heeft de CIO van de klant om de gewenste mix van formele en informele governance te bepalen ? En welke keuzes dienen zich aan voor de Client Service Manager van de leverancier? Welke vormen kies je voor informele governance, en waar op is die keuze gebaseerd?
 
CGI - Platform Outsourcing Nederland
 
Governance binnen complexe sourcing projecten
Vorig jaar ontving CGI (voorheen Logica) ook al een onderzoekssubsidie van PON. Samen met de Universiteit van Tilburg deed het onderzoek naar de ontwikkeling en professionalisering van de governance van complexe sourcing projecten vanuit een relationeel organisatieperspectief.

Nieuws

Meer nieuws over