Senior Consultants profiteren het meeste bij exit

28 mei 2013 Consultancy.nl

Jaarlijks maken honderden strategie en management consultants van alle rangen de overstap vanuit de adviesbranche naar het bedrijfsleven. Onderzoek van Top of Minds, een Executive Search bureau gespecialiseerd in de bemiddeling van consulting-exits, toont aan dat het moment van exit een sterke invloed heeft op de bijbehorende salarissprong. Uit een steekproef onder voormalig adviseurs blijkt dat Senior Consultants er het meest op vooruit gaan. Een Principal moet zich daarentegen voorbereiden op mindere arbeidsvoorwaarden.
 
Top of Minds analyseerde de arbeidsvoorwaarden van 87 consultants die kozen voor een ‘exit’ uit consulting. Het betrof oud-consultants van met name de strategie adviesbureaus, waaronder McKinsey, Boston Consulting Group, Roland Berger, Booz en OC&C Strategy Consultants.

Salarisanalyse Consulting Exit
 
Vooruit
Junior en medior consultants gaan er in de meeste gevallen fors op vooruit wanneer ze overstappen naar het bedrijfsleven. Een Consultant gaat er 5,4% op vooruit, een Senior Consultant ziet zijn salaris en bonus met maar liefst 16,3% verbeteren. Volgens Auke Bijnsdorp, Partner bij Top of Minds en zelf ook oud-strategy consultant, heeft dit te maken met het feit dat (Senior) Consultants eenvoudiger een exit naar de lijn kunnen maken. “Ze zijn nog jong en kneedbaar en hoeven niet perse meteen in een leidinggevende rol te landen. En voor veel voorkomende functies als Commercial Controller, Pricing Manager of Project Manager zijn strategy consultants nog steeds zeer gewild”.
 
Principals
Opmerkelijk genoeg gaan Principals, strategie adviseurs van meestal boven de 32, er fors op achteruit na een consulting-exit. Zo daalt het vaste salaris met 5,5% en de bonus zelfs met meer dan 50%. De verklaring hiervoor ligt in marktwerking zegt Bijnsdorp. “Het aanbod van kandidaten op Principal niveau is hoger dan de vraag naar kandidaten. Door een gebrek aan passende uitstroommogelijkheden gedurende de slappe markt van de afgelopen jaren is er sprake van een ophoping bovenin de piramide, wat heeft geleid tot een overschot aan gekwalificeerde kandidaten. Exits op dit niveau gaan typisch naar functies als Manager Corporate Strategy of Business Development en die zijn nu nou eenmaal schaarser in deze tijden zonder groei”.

Nieuws

Meer nieuws over