Berenschot onderzoekt slechte werksfeer Smallingerland

21 mei 2013 Consultancy.nl

Gemeente Smallingerland heeft Berenschot gevraagd om onderzoek te doen naar de ‘verziekte’ sfeer op de werkvloer. Aanleiding is de veelvoud aan klachten die de afgelopen maanden zijn binnengekomen van intimidaties en pesterijen binnen de organisatie. Dit meldt Omrop Fryslân.
 
De gemeente kampt volgens de krant al maanden met problemen op de werkvloer. Op woensdag 8 mei besloten de burgemeester en wethouders als gevolg hiervan om de problematiek in kaart te brengen door middel van een ‘diepgravend extern onderzoek’. Organisatieadviesbureau Berenschot werd ingeschakeld. Centrale vraag is of er binnen de ambtelijke organisatie sprake is van een sfeer van sociale onveiligheid, intimidaties en pesten. Het onderzoek is maandag 13 mei van start gegaan.
 
Berenschot - Verziekte werksfeer Smallingerland
 
Het onderzoek van Berenschot bestaat uit drie delen. Alle ambtenaren van gemeente Smallingerland moeten een enquête invullen. Daarnaast vinden er uitgebreide interviews plaats met zowel management team leden en operationale medewerkers. Ook komt er een officieel meldpunt waar gemeentemedewerkers hun klachten kunnen indienen.

Nieuws

Meer nieuws over