Capgemini Financial Services vraagt ook loonsverlaging

06 mei 2013 Consultancy.nl

Capgemini gaat ook adviseurs binnen de Financial Services (FS) tak vragen om een loonsverlaging te accepteren. Vandaag geeft Kaeso de Jager, directeur van Capgemini FS, een algemene presentatie over het 'demotieplan’ voor de circa 50 betrokken medewerkers. Inmiddels zijn ook de eerste persoonlijke gesprekken met medewerkers ingepland.
 
Bij Capgemini Financial Services werken in totaal zo’n 1.000 adviseurs. Van 5% van de medewerkers wordt een vrijwillig loonoffer verwacht.
 
De woordvoerder van het adviesbureau, Alexander Kühn, bevestigt dat er gesprekken plaatsvinden met werknemers van Capgemini Financial Services. “Het gaat hier niet om een uitbreiding van het programma. Iedereen binnen Capgemini wordt gekalibreerd. Het gaat om veel gesprekken, vandaar dat deze gefaseerd worden gevoerd”. Ook geeft hij aan dat de aanpak hetzelfde zal zijn als die eerder is toegepast binnen de business unit Application Services.
 
Capgemini Financial Services
 
Loonoffer Capgemini Application Services
In januari vroeg het ICT adviesbureau al zo’n 400, met name oudere werknemers, binnen de business unit Application Services om vrijwillig salaris in te leveren. Aanvankelijk ging het om een loonoffer tot maximaal 30%, in februari werd dit bijgesteld naar maximaal 20%. Medewerkers reageereden woedend en hebben sindsdien diverse acties gehouden om hun onvrede kenbaar te maken. Zo werd een brandbrief gestuurd naar CEO Jeroen Versteeg, met de eis om de salaris-vermindering te accepteren ongedaan te maken. Odaarnaast bereiden medewerkers, gesteund door de vakbonden, juridische stappen voor. Ondanks alle commotie blijft Capgemini bij haar standpunt dat een “kalibratie” van salarissen ten opzichte van marktwaarde onvermijdelijk is.

Nieuws

Meer nieuws over