150 Capgemini medewerkers stellen CEO ultimatum

07 maart 2013 Consultancy.nl

Circa 150 werknemers van Capgemini hebben een brandbrief gestuurd CEO Jeroen Versteeg. In de brief doen de betroffen werknemers een ultieme poging om het verzoek van Capgemini om vrijwillig salaris-vermindering te accepteren ongedaan te maken.
 
De medewerkers van het ICT adviesbureau dringen aan de voorgestelde salarismaatregelen per direct te annuleren. Ze voelen zich onder druk gezet door deze maatregel, die voor sommige medewerkers betekent dat soms tot 20% van het loon ingeleverd moet worden. Als de CEO geen reactie geeft voor 9 maart geven de werknemers aan naar de rechter te zullen stappen.
 
Demotie
Capgemini vroeg begin januari een groep van 400, met name oudere werknemers, om vrijwillig salaris in te leveren. Volgens het adviesbureau is hun salaris niet meer in verhouding tot wat deze medewerker op de arbeidsmarkt waard zijn. De maatregel kreeg veel aandacht in de media en werd zelfs massaal uitgelicht in het NOS en RTL Journaal. In de brief geven de werknemers aan dat de voorgestelde maatregelen een financiële strop voor hen zou betekenen.  Ze voelen zich onder druk gezet en benadrukken het voorstel onmogelijk te kunnen accepteren.
 
Vakbonden
Sinds bekendmaking van de maatregel worden de getroffen werknemers gesteund door diverse vakbonden. De brandbrief is dan ook opgesteld in overleg met FNV, De Unie en CNV. "Via dit klankbord willen wij druk op de ketel zetten. Als de werkgever niet aan de eisen voldoet volgen er zeker vervolgstappen" zegt FNV-bestuurder Fred Polhout. De bestuurder laat ook weten dat er juridische voorbereidingen worden getroffen. "Onze juristen zijn daar op dit moment mee bezig. Maar eerst wachten we een reactie op de brief af”.
 
Op deze pagina staat de open brief van Capgemini medewerkers aan CEO Jeroen Versteeg.

Nieuws

Meer nieuws over