Strategiemakers organiseert Strategy Hackathon event

26 april 2013 Consultancy.nl

Vanmiddag organiseert Strategiemakers de ‘Strategy Hackathon’, een event waarin de strijd tussen ‘business school‘- en ‘design school’-denkers centraal staat. Het besloten event wordt bijgewoond door diverse experts op het gebied van strategie, organisatieontwerp en verandermanagement.
 
Strategiemakers is een boutique consultancybureau dat zich richt op strategievorming en strategie executie. Het adviesbureau is vorig jaar opgericht door twee voormalig adviseurs van Nolan, Norton & Co.: Ferry van Halem en Pascal van de Poll. Inmiddels is het team uitgebreid met designers en adviseurs die al/dan niet in loondienst participeren.
 
Nieuwe manier van strategievorming
“De traditionele manier van strategievorming en executie werkt niet langer. Toepassen van design principles (#nieuwdenken) en co-creatie met personeel, klanten en toeleveranciers (#samendoen) gaat de gevraagde versnelling brengen” aldus mede-oprichter Ferry van Halem tegenover Consultancy.nl.

Strategiemakers - Strategy Hackathon
 
De resultaten van de ‘Strategy Hackathon’ worden binnenkort hier geplaatst.

Over de Strategy Hackathon
Bedrijfskundigen komen tot de conclusie dat de traditionele benadering van strategie niet meer werkt.  ‘Design thinking’ is de nieuwe management hype. Maar worden designers nu ook automatisch de nieuwe, logische gesprekspartner voor directies als het gaat over bedrijfsstrategie? Of kunnen designers en bedrijfskundigen beter de handen ineen slaan?
 
Volgens Strategiemakers kan het combineren van strategie + design leiden tot effectievere strategieën. Tijdens de Strategy Hackathon gaan daarom designers, strategen en overige deelnemers door middel van een ‘battle’ beide werelden verkennen, leren begrijpen om zodoende uiteindelijk verbinding te vinden. Een uitdagende klantcasus wordt in de arena gebracht.

Nieuws

Meer nieuws over