CIC adviseert Primaccount bij verkoop aan UNIT4

22 november 2012 Consultancy.nl

Vorige week werd Primaccount Software, een ontwikkelaar van fiscale software, overgenomen door UNIT4. 15 medewerkers maakten de overstap naar de grote Nederlandse IT dienstverlener. Primaccount Software werd tijdens de transactie geadviseerd door Corporate Integration Consultants, een boutique adviesbureau dat bedrijven in de IT-sector ondersteunt met fusies en overnames.

Met deze acquisitie versterkt UNIT4 zijn positie in het fiscale segment van accountancysoftware. Meer dan 1.350 administratie- en accountantskantoren gebruiken de fiscale software van Primaccount Software.

UNIT4 zocht schaalvergroting
UNIT4 was actief op zoek naar schaalvergroting op het gebied van fiscale software. “Op fiscaal gebied gebeurt er heel veel. Denk aan de invoering van werkkostenregeling en de verplichtstelling van SBR. Dit betekent flinke veranderingen in onze software en daarnaast vergt het bijhouden van IT-ontwikkelingen veel van onze capaciteit” aldus Herman de Jonge, directeur UNIT4 Accountancy.

Fusie en overname advies
Nadat Primaccount Software werd benaderd huurde het CIC in om te ondersteunen bij de verkoop aan UNIT4. Het fusie en overname adviesbureau ondersteunde Primaccount Software met het boekenonderzoek en de onderhandelingsfase.

Koos Kruijer, mededirecteur van Primaccount Software: “Deze overname door een solide beursgenoteerde partij is voor ons een bevestiging dat de specialisatie in het ontwikkelen en vermarkten van fiscale software een goede keuze was. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de overname door UNIT4 een positieve impact heeft op alle belanghebbenden van Primaccount Software”.

Nieuws

Meer nieuws over