CIC begeleidt overname van Adata Software door UNIT4

28 november 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Vorige week werd bekend dat UNIT4 de Duitse HR-specialist Adata Software heeft overgenomen. Circa 35 medewerkers hebben de overstap gemaakt naar de Nederlandse IT dienstverlener. De deal werd begeleid door Corporate Integration Consultants, een boutique Nederlands adviesbureau dat bedrijven in de IT-sector ondersteunt met fusies en overnames.
 
De software van Adata is gespecialiseerd in onder meer payroll, human resources management en tijdschrijven. Meer dan 400 klanten in de Duits sprekende regio (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk) maken gebruik van haar HRM software. Adata Software blijft als aparte label fungeren binnen UNIT4.

CIC begeleidt overname van Adata Software door UNIT4Fusie en overname advies

UNIT4 Duitsland was actief op zoek naar uitbreiding van haar dienstverlening gericht op de HR-functie. Het management van UNIT4 huurde daarom een tijde terug Corporate Integration Consultants in om geschikte kandidaten te vinden. Na het ondersteunen van de zogenaamde ‘screening’ fase hielp het fusie en overname adviesbureau UNIT4 ook met de due diligence en onderhandelingsfase.