Oud E&Y Entrepreneur of the Year opgepakt voor fraude

08 maart 2013 Consultancy.nl

Ieder jaar organiseert Ernst & Young het prestigieuze evenement “Entrepreneur of the Year”. Deze competitie, die in meer dan 50 landen wordt gehouden, benoemt de beste ondernemer in elk van de deelnemende landen. De winnaars per land doen daarna in een wereldwijde competitie mee en dingen dan mee om de titel: Global Entrepreneur of the Year. Vorig jaar won de succesvolle Kenyaan James Mwangi, CEO van de Keniaanse Equity Bank Limited, de titel.
 
Je zou verwachten dat na het ontvangen van een dergelijke prestigieuze titel niks dan geluk en succes in het verschiet ligt, maar dit hoeft niet zo te zijn. Vorige week werd namelijk bekend dat een eerdere winnaar van de Entrepreneur of the Year competitie is gearresteerd op verdenking van het plegen van fraude. Het gaat hier om Claudio Osorio, voormalig topman van InnoVida Holdings die volgens de aanklager in de VS meerdere frauduleuze handelingen heeft verricht. Bovendien wordt Osario en de voormalige CFO van de holding van fraude beschuldigd door de Security and Exchange Commission.

E&Y - Entrepreneur of the Year
 
Osario zou volgens de aanklager destijds o.a. gelden van het bedrijf privé hebben doorgesluisd en nieuwe investeerders met een op het oog financieel mooi plaatje om de tuin hebben geleid. En dan te bedenken dat hij in 1997 nog Entrepreneur of the Year was, toen hij nog eigenaar was van CHS Electronics, dat overigens na een verloren belastingfrauderechtzaak failliet ging in 1999.
 
Resultaten uit het verleden bieden kennelijk geen garantie voor de toekomst.

Nieuws

Meer nieuws over