Kenyaan is Ernst & Young World Entrepreneur 2012

12 juni 2012 Consultancy.nl

James Mwangi, CEO van de Keniaanse Equity Bank Limited, is door Ernst & Young gekozen tot 'World Entrepreneur Of The Year 2012’. Hij versloeg in de finale 59 finalisten uit 51 landen die eerder in hun eigen land Ernst & Young Entrepreneur Of The Year werden. Met de internationale award heeft Ernst & Young de doelstelling om wereldwijd succesvol ondernemerschap te stimuleren.

Namens Nederland deed Frans van Seumeren mee, die in september 2011 de Nederlandse Entrepreneur of the Year Award 2011 won.

Ruben Vardanian, President van Troika Dialog en voorzitter van het jurypanel: “James Mwangi heeft een daadwerkelijke bijdrage geleverd aan de levensstandaard in Afrika door de bevolking toegang te geven tot financiering waar voorheen geen mogelijkheden voor waren. Bovendien is hij er in geslaagd om de voortdurende snelle groei van zijn bank met een sterke financiële performance te combineren.”

Frank Blenderman, partner bij Ernst & Young: “Ondanks de onzekere internationale economie zijn ondernemers actief op zoek naar gekwalificeerde en ervaren medewerkers. Ondernemers zijn zowel in goede als slechte economische tijden voortdurend op zoek naar nieuwe kansen om hun onderneming uit te breiden, zowel in hun eigen land als in het buitenland.”

Over Equity Bank
Equity Bank is de grootste bank in Oost- en Centraal-Afrika, actief in o.a. Kenya, Oeganda, Zuid-Soedan, Rwanda en Tanzania. In Kenya beheert de bank meer dan 7 miljoen rekeningen, meer dan de helft van alle bankrekeningen in het land.

Nieuws