Ook BDO betreedt emerging market Mongolie

08 februari 2013 Consultancy.nl

BDO heeft begin 2013 een kantoor geopend in Mongolië. De vestiging is gecreëerd door de fusie van twee lokale adviesbureaus – auditfirma Itgelt Audit en IT-consulting kantoor Amar Incon – en hun toetreding tot het internationale BDO-netwerk. BDO Mongolië bestaat uit vier partners en 40 consultants en is gevestigd in hoofdstad Ulaanbaatar.

Amar Incon, opgericht in 2005, is gespecialiseerd in consulting (IT advisory, management consulting) en belastingadvies. Itgelt Audit werd opgericht in 1997 en heeft in het Aziatische land een sterk trackrecord opgebouwd op het gebied van accountancy, auditing en financial advisory services.

Mongolië
Mongolië is bezig een interessante opkomende economie te worden. Zijn BBP is afgelopen jaren gegroeid met circa 15 tot 17% en zal naar verwachting verder doorgroeien met 10% per jaar. Deze uitstekende economische groei heeft de serieuze aandacht getrokken van internationale investeerders. De Big 4-kantoren hebben allen al een vestiging in Mongolië. Ernst & Young is sinds 1999 actief in Ulaanbaatar. PwC opende een kantoor in 2010 en zowel Deloitte als KPMG besloten vorig jaar de Mongoolse markt te betreden.

“De Mongoolse markt is extreem interessant vanwege zijn grootte, de snelgroeiende economie en de links met zijn Russische en Chinese buren. Deze beide bedrijven zetten solide prestaties neer en hebben uitstekende groeiperspectieven. Hun integratie in BDO ligt in lijn met onze strategie om onze internationale voetafdruk te vergroten en onze internationale klanten de best mogelijke lokale service te bieden”, zegt Anders Heede, wereldwijd hoofd Network Development bij het financieel adviesbureau.

Nieuws

Meer nieuws over