Turner & Townsend verdubbelt na krachtenbundeling met CBRE-tak

09 juli 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Turner & Townsend heeft de krachten gebundeld met de Project Management-business van vastgoedadviseur CBRE. Hiermee verdubbelt de projectmanagementspecialist in één klap zijn omvang naar meer dan 20.000 werknemers in 60 landen.

De deal vloeit voort uit een partnership dat de twee bedrijven in 2021 sloten. Met de nieuwste deal ontstaat een van ’s werelds grootste advieskantoren gespecialiseerd in het leveren van project- en programmamanagementdiensten binnen de gebouwde omgeving.

Turner & Townsend adviseert klanten zoals bouworganisaties, infrastructuur- en vastgoedontwikkelaars en overige partijen gedurende de gehele bouwprojectcyclus. Het bedrijf levert verder ondersteuning op gebieden als kostenmanagement, commercie en inkoop. Ook levert het gerelateerde digitale oplossingen.

Turner & Townsend verdubbelt na krachtenbundeling met CBRE-tak

In 2021 nam CBRE al een belang van 60% in Turner & Townsend, dat destijds op een waarde van £1,6 miljard ($2,2 miljard) werd geschat. Onder de vleugels van CBRE wist Turner & Townsend de afgelopen jaren zijn groei te versnellen. In de afgelopen drie jaar noteerde het zelfs dubbelcijferige groei.

Zo ook in Nederland, waar Turner & Townsend kantoren heeft in Amsterdam en Eindhoven. Het team in ons land bestaat momenteel uit zo’n 150 professionals.

In lijn met de nu aangekondigde krachtenbundeling worden de Project Management-activiteiten van CBRE ondergebracht binnen Turner & Townsend. Hierdoor neemt het personeelsbestand van Turner & Townsend in één klap toe met ongeveer 10.000 medewerkers en komt de netto-omzet nu uit op $3 miljard.

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt, wel is bekend dat CBRE zijn belang in Turner & Townsend heeft uitgebreid naar 70%.

“Het samenvoegen van onze projectmanagementactiviteiten creëert een aanbod ongeëvenaard in zowel schaal als de breedte van onze capabilities”, laat Bob Sulentic weten, voorzitter en CEO van CBRE.

“Met de samenvoeging van twee geweldige bedrijven tot één geïntegreerd en ‘pure play’-projectmanagementbedrijf, zetten we het opwaartse momentum van Turner & Townsend voort”, voegt Turner & Townsend-CEO Vincent Clancy toe. 

Volgens de meest recente benchmark van Consultancy.nl is CBRE een van de leidende vastgoedadviseurs in ons land en behoort Turner & Townsend tot de top van het projectmanagementwerkveld.