Digital Power en Xebia ambassadeurs van Data Expo 2024

05 juli 2024 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

In september komen weer enkele honderden professionals actief in het (big) data-domein bijeen, tijdens de Data Expo 2024 in Jaarbeurs Utrecht. Vanuit de adviesbranche dragen diverse bureaus bij aan het data-evenement. Digital Power en Xebia fungeren als Ambassadeurs.

De Data Expo (voorheen Big Data Expo) brengt ieder jaar vraag en aanbod in de big data-sector bijeen. De doelgroep bestaat uit onder meer bestuurders, managers, technische professionals en consultants. Zij kunnen inzichten opdoen van zo’n beetje elk aspect van datamanagement en in contact komen met professionals en bedrijven uit het werkgebied.

Tijdens de 2024-editie – op 11 en 12 september – zullen net als vorig jaar weer meer dan 100 specialisten aanwezig zijn als standhouders – bedrijven die zich dagelijks bezig houden met datagedreven werken. Te denken valt aan gebieden als cloud, datavisualisatie en databeveiliging, en technologieën als machine learning en artificial intelligence.

Consultancybureaus kennispartner van Data Expo 2024

Het evenement biedt professionals in het datawerkveld een kans om te leren hoe ze door het toepassen van data zakelijke waarde kunnen creëren. Verder komen de nieuwste trends en ontwikkelingen op datagebied aan bod en zullen tal van experts hun visie op en ervaringen in het werkveld delen.

Inhoudelijke bijdragen

Naast de vele oplossingen die de deelnemende bedrijven presenteren vanuit hun stand op de beursvloer, kent het evenement ook tal van lezingen en keynote-presentaties. Onder de gastsprekers zijn verschillende bestuurders, Chief Data Officers, dataconsultants en overige professionals in het datadomein te vinden.

Ook de adviesbranche levert weer diverse sprekers af. Om te beginnen data en analytics-adviesbureau Digital Power, dat drie lezingen zal verzorgen.

In de eerste lezing vertelt Chantal van der Jagt, Consultant Data Strategie, over een opdracht bij WarChild, samen met Michele Ernsting (Scaling Lead bij War Child). Daarin gaan ze in op het ontwikkelen van een datastrategie.

Verder duikt Dennis de Groot, Data Analyst bij Digital Power, in een van dataprojecten bij Schiphol samen met Samuel Beukers (Digital Analist bij Schiphol). Zij behandelen de opzet van dbt voor diepgaande analyses.

Tot slot behandelt Merel Derlagen, Data Analytics & Research Consultant, een case bij citizenM. Dat doet ze samen met Tosca Eggenhuizen (Product Owner Incident Management bij citizenM). Ze praten over het efficiënt oplossen van incidenten met behulp van Value Stream Mapping. 

Verder maken deze editie ook Chantal Perrier en Rob van Kerpel, respectievelijk Department Manager Data & Analytics en Divisie Directeur Data Solutions Nederland bij Cegeka, en Daan Mocking, Senior Data Scientist bij Ortec, hun opwachting.

Daarnaast zullen Thijs Nieuwdorp en Hella Haanstra, respectievelijk Lead Data Scientist en Machine Learning Engineer bij data- en AI specialist Xomnia, twee presentaties verzorgen over hun samenwerkingsprojecten met Alliander en Albert Heijn Technology. Daarin bespreken ze hoe ze met data en AI bijdragen aan de toekomstbestendigheid van het energienet en de efficiëntie van ’s lands grootste supermarktconcern.

Partners Data Expo 2024

Digital Power heeft zich als Ambassadeur verbonden aan de Data Expo. Het adviesbureau is gespecialiseerd in onder meer datastrategie, research, data analytics, technical web analytics, customer experience, data engineering, en data science. Het adviesbureau kan bogen op uitgebreide ervaring binnen het datadomein, bij verschillende typen organisaties en allerlei soorten opdrachten.

Ook Xebia ondersteunt het data-evenement als Ambassadeur. Xebia is een wereldwijde speler met meer dan 5.500 medewerkers, werkzaam vanuit kantoren in zestien landen. Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten op het gebied van IT-consultancy, softwareontwikkeling, DevOps, data en AI, cloudtechnologie en agile transformaties.

Onder meer Incentro, HSO en Xomnia hebben zich als Gold Sponsor verbonden aan de Data Expo.