Skopos lanceert podcast over bedrijfsverbetering in de maakindustrie

11 juli 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Adviesbureau Skopos heeft begin dit jaar een eigen podcastreeks gelanceerd over bedrijfsverbetering in de maakindustrie. De eerste vijf podcasts zijn inmiddels veelvuldig beluisterd door CEO’s, IT-managers en operationeel directeuren in de maakindustrie.

De Skopos-podcastreeks richt zich op actuele thema’s en biedt inzichten die relevant zijn voor besluitvormers binnen de maakindustrie. Elke aflevering wordt gepresenteerd door experts die hun kennis en ervaring delen om bedrijven te helpen groeien en verbeteren.

De podcast is ontworpen om praktische adviezen te bieden en helpt bedrijven bij het navigeren door de complexiteit van moderne bedrijfsvoering en technologische innovaties.

Skopos lanceert podcast over bedrijfsverbetering in de maakindustrie

De eerste vijf afleveringen staan inmiddels online. Enkele thema’s die aan bod komen zijn het managen van verandering door nieuwe technologische ontwikkelingen, het verbeteren van klantrelaties en interne processen en het navigeren door opkomende trends in applicatie-architectuur.

De nieuwste aflevering behandelt de praktische implementatie van ERP op de werkvloer om operationele processen te transformeren, efficiëntie te verhogen en samenwerking tussen teams te bevorderen.

Voor de rest van dit jaar staan de volgende podcasts nog op het programma:

September: Digitale transformatie als springplank voor bedrijfsgroei
Deze aflevering verkent de voordelen van digitale transformatie en hoe dit kan bijdragen aan bedrijfsgroei.

Oktober: Change management in een verbetertraject – Acceptatie van nieuwe technologie
Hoe passen bedrijven change management effectief toe om weerstand tegen nieuwe technologieën te overwinnen en acceptatie te verzekeren? Deze aflevering behandelt uitdagingen bij het overwinnen van weerstand, beste praktijken voor adoptie van nieuwe technologieën, en manieren om adoptie te verhogen.

November: Het optimaliseren van een warehouse
Efficiëntie in het magazijn is meer dan alleen organisatie. Het gaat ook over de juiste implementatie van technologieën zoals WMS. In deze aflevering staat centraal: beginnen met de implementatie van WMS en de voordelen die dit met zich meebrengt voor groothandelaren en omnichannel retailers.

December: Betere beslissingen voor een efficiëntere productlevenscyclus met PLM
In deze podcast worden de basisprincipes van Product Lifecycle Management (PLM) onder de loep genomen, de voordelen voor bedrijven en de uitdagingen bij implementatie. Ook wordt ingezoomd op de toekomst van PLM met nieuwe technologieën zoals AI inclusief praktische tips voor bedrijven die willen beginnen met PLM.

Het in Hengelo gevestigde Skopos helpt zijn klanten al meer dan 25 jaar met het optimaliseren van hun processen. De circa 25 business consultants van het bureau begeleiden pakketselecties en implementaties van ERP en andere softwaresystemen bij industriële bedrijven en handelsbedrijven.