INNOV8iON start Kickstart-programma met Fiori App Factory

08 juli 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SAP-dienstverlener INNOV8iON heeft een nieuw programma gelanceerd dat SAP-gebruikers de mogelijkheid biedt om te experimenteren met SAP Fiori.

SAP Fiori is een tool van SAP die het werken in het ERP-systeem gebruiksvriendelijker en vooral visueler maakt. “Met SAP Fiori worden de bekende blauwe schermen van SAP vervangen met een intuïtieve en aantrekkelijke gebruikersinterfase”, zegt Iemke Kooijman, directeur van INNOV8iON.

Waar SAP Fiori tal van voordelen met zich meebrengt, merken ze bij INNOV8iON (een specialist in het domein) dat organisaties vaak niet weten hoe ze moeten starten. “Wij zien dat organisaties vaak door de bomen het bos niet meer zien”, aldus Kooijman.

“Er zijn zoveel mogelijkheden op het gebied van Fiori, dat ze vaak niet weten hoe en/of waar ze het beste kunnen starten”, legt Kooijman uit. “Ze vinden het lastig om te achterhalen hoe Fiori waarde kan bieden aan bedrijfsprocessen.”

Ook constateert hij dat er nog altijd een gebrek is aan kennis rond Fiori. “Je ziet dat de vraag naar Fiori-ontwikkelaars groeit, maar expertise en capaciteit achterblijft.”

Een soort proeftuin

Met het nieuwe Kickstart-programma speelt INNOV8iON – een zusterbedrijf van iQibt – in op deze behoefte in de markt. “In het programma helpen we gebruikers met experimenten en de ontwikkeling van use cases. We gebruiken hiervoor de principes van design thinking”, legt Kooijman uit. “Zie het als een proeftuin.”

“Samen met de klant kijken we naar de processen, de wensen en de eisen, en onderzoeken we op een interactieve manier de mogelijkheden voor een app”, legt hij uit. “Wat moet de app kunnen? Welk probleem moet het oplossen? Wat zijn eventuele functionaliteiten voor de toekomst? Et cetera.”

“Als we alles in kaart hebben gebracht, ontwikkelen we een klikbaar prototpye van de Fiori-applicatie. Men krijgt als het ware een voorproefje van de uiteindelijke app. Doordat men door de app heen kan klikken, kan men echt ervaren wat de toegevoegde waarde is van een dergelijke app.”

Na verschillende Kickstart-programma’s bij pilotklanten te hebben gedraaid, constateren ze bij INNOV8iON dat er al snel concrete zaken naar boven komen drijven. “Als gebruikers eenmaal de voordelen van Fiori inzien en ook weten welke mogelijkheden er zijn, dan zien ze ook gauw het verbeterpotentieel.”

Van experimenteren tot bouwen en implementeren

Het nieuwe programma is onderdeel van de ‘Fiori AppFactory’ van INNOV8iON, een end-to-end dienst die er na de brainstormfase voor zorgt dat applicaties worden doorontwikkeld, gebouwd, uitgerold en zelfs beheerd.

“De Factory kan applicaties bij ons in huis ontwikkelen, volgens specifieke eisen en wensen van de klant”, aldus Kooijman. “Daarna helpen wij organisaties met onze expertise om de app bij hen te implementeren. Dan is het een kwestie van onderhouden en eventueel doorontwikkelen. Dat kan via de klant zelf of wij helpen daar ook bij.”

Met de AppFactory helpt INNOV8iON organisaties conform hun wensen, en ongeacht over hoeveel kennis en/of capaciteit zij op het gebied van Fiori reeds beschikken. “Van het starten met Fiori, uitleg geven over de mogelijkheden, het trainen van teams, tot het gehele end-to-end traject”, legt Kooijman uit.

“De Fiori AppFactory heeft voor iedereen wat te bieden. Hierdoor halen organisaties de maximale waarde uit SAP Fiori en daarmee hun processen”, rondt de INNOV8iON-directeur af.