Iemke Kooijman wordt mededirecteur van SAP-bureau INNOV8iON

15 februari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

INNOV8iON, een consultancykantoor gericht op SAP-dienstverlening, heeft Iemke Kooijman benoemd tot mededirecteur. Hij treedt in de voetsporen van Pieter Gijselhart, die aan de slag gaat als MT-lid bij zusterbedrijf iQibt.

“Ik kijk er erg naar uit om als directielid bij te dragen aan de missie en groei van INNOV8iON”, zegt Kooijman over zijn promotie, die dit jaar aan zijn zesde jaar bezig is bij de SAP-dienstverlener.

Het in De Meern gevestigde INNOV8iON helpt opdrachtgevers met het ontwerpen, bouwen en implementeren van applicaties op het SAP-platform. De firma is gespecialiseerd in vier onderdelen binnen de SAP-portefeuille: SAP Fiori, SAP RPA en SAP BTP en SAP Conversational AI.

Iemke Kooijman, Directeur, INNOV8iON

“We hebben de afgelopen jaren met het team een stevig fundament gelegd in de SAP-markt”, zegt oprichter Xander Rijken. “De komende jaren willen we dit verder groeien – Iemke zal met zijn ervaring, passie en expertise in technologie een belangrijke rol spelen in deze ambitie.”

Daarnaast wil INNOV8iON de komende jaren ook uitbreiden naar nieuwe focusgebieden. “Iemke wordt ook verantwoordelijk voor het stimuleren van innovatie en de verdere ontwikkeling van nieuwe proposities”, vult Rijken aan.

Kooijman kijkt uit naar zijn nieuwe rol: “Mijn enthousiasme voor technologie past perfect bij mijn nieuwe rol. Als directeur heb ik meer vrijheid om bepaalde keuzes te maken en dus ook om impact te leveren.

Alvorens zich aan te sluiten bij INNOV8iON, een jaar nadat het was opgericht, deed Kooijman zes jaar ervaring op als IT-consultant bij Experis Ciber. Daarvoor doorliep hij een SAP-traineeshipprogramma. Klanten die hij gedurende zijn loopbaan heeft bediend, zijn onder meer: Achmea, Alliander, Booking.com, Eriks, Leaseweb, Philips, Prorail, Sony, TNO, en Vebego.

Zijn voorganger Pieter Gijselhart (ex-iQibt en daarvoor werkzaam bij Capgemini) vervulde vier jaar lang de rol. Binnen het grotere iQibt is hij nu onderdeel van het managementteam. Gijselhart blijft met deze stap redelijk in beeld bij INNOV8iON en weg is hij dus niet, de twee bedrijven werken bij SAP-trajecten nauw samen.