Moore DRV krijgt kapitaalinjectie van Waterland en sluit overname

14 juni 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Moore DRV heeft externe financiering aangetrokken van investeerder Waterland. Tegelijk met de kapitaalinjectie is de overname van Van Noordenne Accountants aangekondigd.

Met het verkregen groeikapitaal wil Moore DRV, een van de grotere accountants- en advieskantoren van ons land, zijn waarde voor cliënten en medewerkers verhogen en zijn governance versterken. Bovendien heeft het de doelstelling om in de komende jaren het gat met de concurrentie verder te dichten. 

“We zien veel mogelijkheden om onze waarde voor ondernemers in de echte economie en voor onze mensen verder te verhogen”, zegt Marco Utermark, voorzitter raad van bestuur van Moore DRV.
Moore DRV krijgt kapitaalinjectie van Waterland en sluit overname

Volgens de topman is daarvoor een top 10-positie in de sector nodig. “De fundamenten voor die groei zijn onze cultuur, kernwaarden en kwaliteitshuis. Die fundamenten willen we borgen en versterken. Om sneller, grotere stappen te kunnen maken, kiezen we voor de inbreng van kapitaal en expertise van Waterland.”

“We zochten een partij die naast geld ook expertise kan leveren. In Waterland hebben we een ondernemende partner gevonden. Zij hebben focus op familiebedrijven, zijn Europees georiënteerd en hebben een langetermijnvisie.”

Waterland is een goede bekende van Moore. Het private equitybedrijf bezit al belangen in de Belgische en Britse tak van het internationale netwerk.

Overname Van Noordenne

Met Waterland aan boord heeft Moore DRV meteen gehandeld. De overname van Van Noordenne versterkt zijn positie in Zuid-Holland – zo’n 50 medewerkers werkzaam vanuit vestigingen in Den Haag en Gorinchem sluiten zich aan bij Moore DRV.

Voor het kleinere accountancykantoor zijn de “ruimere ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers samen met de mensgerichte cultuur van Moore DRV” de belangrijkste redenen om zich aan te sluiten bij Moore DRV, zo valt te lezen in een persverklaring. Ook willen zij de andere praktijken in kwaliteit en omvang laten groeien. Bij Van Noordenne ligt van oorsprong de focus namelijk op de auditpraktijk.

Met de toevoeging van Van Noordenne telt Moore DRV nu ongeveer 1.350 medewerkers, verdeeld over 20 vestigingen in Noord-Brabant, Zeeland, en Zuid-Holland.

Hiermee geeft Moore DRV een vervolg aan zijn overnamepad. Onlangs nam het al Ruitenburg over, waarmee het zijn positie in Zuid-Holland aanzienlijk versterkte en 300 medewerkers toevoegde aan het personeelsbestand. En vorig jaar breidde Moore DRV zijn dekking uit in Midden- en Oost-Brabant (met de overname van Trivent) en in Zeeland (met het inlijven van Rijkse).

Top-10 speler

Volgens cijfers van vakblad AccountancyVanmorgen staat Moore DRV na de recente overnames van Ruitenburg en Van Noordenne op plek 7 in de markt (gemeten in omzet), net voor Mazars (inmiddels Forvis Mazars). 

Moore DRV heeft inmiddels goedkeuring aangevraagd bij de Autoriteit Consument en Markt voor het verstrekken van aandelen aan Waterland, wat de weg vrijmaakt voor verdere groei en versterking van hun positie in de markt.

Naast in het accountancydomein is investeerder Waterland ook in de management consultancy actief, zo heeft de investeerder onder andere een belang in adviesbureau Valcon.