EY benoemt accountancybaas Patrick Gabriëls tot nieuwe topman

05 juni 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft Patrick Gabriëls benoemd tot bestuursvoorzitter. Hij volgt Jeroen Davidson op, die vanwege het bereiken van de 60-jarige leeftijd terugtreedt uit de maatschap.

Met Gabriëls kiest EY voor de meest logische vervanger van Davidson. Gabriëls is sinds 2021 lid van de raad van bestuur en bekleedde de rol van vicevoorzitter. Hij is daarnaast voorzitter van de accountantspraktijk, de grootste praktijk van EY gemeten in omzet (goed voor circa 40% van het totaal).

De 52-jarige Gabriëls werkt sinds 2002 bij EY en is sinds 2006 als partner verbonden aan de firma. Hij bekleedde in deze periode verschillende functies binnen de accountantspraktijk.

Patrick Gabriëls, Bestuursvoorzitter, EY

Gabriëls leidt een team van meer dan 5.000 medewerkers, werkzaam bij EY en labels als EY-Parthenon en EY VODW. Samen brengen zij meer dan €1 miljard aan omzet binnen, waarmee EY zich de op één na grootste accountants- en consultantsfirma van ons land mag noemen.

De overige leden van de raad van bestuur van EY zijn Stephan Lauers, Danny Oosterhoff en Saskia van der Zande. Binnenkort wordt een vijfde directielid aan de groep toegevoegd.

Richard van Zwol, voorzitter van de raad van commissarissen (en formateur van het huidige kabinet), laat weten dat EY zeer erkentelijk is voor de bijdrage van Davidson.

“Onder zijn leiderschap groeide de organisatie naar meer dan €1 miljard omzet, met 260 partners en meer dan 5.000 medewerkers. Gedurende zijn termijn als voorzitter was Jeroen ook de drijvende kracht achter het vergroten van de maatschappelijke aanwezigheid van EY door het aangaan van sponsorschappen op het gebied van sport, cultuur en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.”