Skopos versterkt team met business consultant Gilbert de Wilde

24 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Skopos heeft het team uitgebreid met senior adviseur Gilbert de Wilde. Hij brengt ruime ervaring in het begeleiden van klanten bij digitale transformaties mee naar de business consultancy uit Hengelo.

De Wilde heeft een achtergrond in de natuurkunde. Deze speelde tijdens zijn carrière altijd een belangrijke rol in zijn manier van werken. Niet alleen neemt hij een “sterk abstract denkvermogen en een procesmatige aanpak” mee naar Skopos, ook weet hij vanuit zijn ruime ervaring “hoe belangrijk samenwerking en de menselijke inbreng” zijn binnen omvangrijke en complexe IT- en implementatietrajecten.

“Mijn aanpak is altijd gericht op samenwerking en het in ogenschouw nemen van de menselijke component in elk scenario”, vertelt De Wilde.

Skopos versterkt team met business consultant Gilbert de Wilde

Een groot gedeelte van zijn carrière bekleedde De Wilde technologie- en managementfuncties. De afgelopen zestien jaar werkte hij voornamelijk als management consultant bij verschillende opdrachtgevers. Daarbij gaf hij leiding aan tal van IT- en projectmanagementinitiatieven, met een sterke focus op de implementatie van ERP-systemen en de integratie van technologieën om bedrijfsprocessen te verbeteren.

Ook in zijn nieuwe rol als senior adviseur bij Skopos zal De Wilde vanuit zijn ruime expertise bedrijven ondersteunen bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen met business software als gereedschap. “Wij zijn de onafhankelijke specialist in de toepassing van business software voor professionele bedrijven. Dit omvat ERP- en PLM-systemen, evenals MES, WMS en integratieoplossingen zoals iPaaS”, geeft hij aan.

‘Persoonlijke ontwikkeling doe je met anderen’

De komende tijd richt hij zich in zijn opdrachten onder meer op het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het bevorderen van samenwerking binnen organisaties. In zijn aanpak staat persoonlijke ontwikkeling samen met anderen centraal.

“Mijn levensmotto is: ‘persoonlijke ontwikkeling doe je met anderen’. Dit is ook exact wat ik heb ervaren sinds mijn recente aanstelling bij Skopos, waar deze filosofie centraal staat”, aldus De Wilde.

In zijn werk en aanpak probeert hij dan ook altijd de juiste balans te vinden tussen de inzet van geavanceerde technologieën en oog voor de menselijke behoeften. “Ik geloof sterk dat zelfs de meest vooruitstrevende technologieën niet optimaal kunnen functioneren als ze niet afgestemd zijn op de mensen die ze gebruiken.”

Ruud Haring, directeur bij Skopos, reageert verheugd op het binnenhalen van De Wilde. “Met de komst van Gilbert versterken wij onze positie als toonaangevende speler in de consultancysector en kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen bij het realiseren van duurzame groei en succes.”

Het in Hengelo gevestigde Skopos helpt zijn klanten al meer dan 25 jaar met het optimaliseren van hun processen. De circa 25 business consultants van het bureau begeleiden pakketselecties en implementaties van ERP en andere softwaresystemen bij industriële bedrijven en handelsbedrijven.