Shopify benoemt Cognizant tot global implementatiepartner

22 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Shopify, Google Cloud en Cognizant hebben een strategische alliantie gesloten met als doel retailers te helpen bij het verbeteren van hun commerciële operaties.

Het in Canada gevestigde Shopify is een van ’s werelds grootste aanbieders van platforms en oplossingen voor retailers. De software van Shopify helpt retailers bij het opzetten van e-commercekanalen, het beheren van voorraad en inventaris, het bijhouden van de verkopen, het initiëren van marketing- en commerciële activiteiten, betalingen en meer.

Shopify en Google Cloud werken al heel wat jaren samen, waarbij Google Cloud de technologische omgeving levert waarin het platform van Shopify wordt gehost.

Shopify benoemt Cognizant tot global implementatiepartner

Met ook Cognizant aan boord denken Shopify en Google Cloud de manier waarop hun gezamenlijke diensten worden geïmplementeerd bij retailers te kunnen verbeteren. “Als delivery partner zal Cognizant helpen bij het uitvoeren van digitale transformatieprogramma’s en voordelen bieden voor tal van retailscenario’s”, stelt Ritu Khanna, Vice President for Partnerships bij Shopify.

Volgens Khanna is Cognizant als vertrouwde uitvoeringspartner vooral geselecteerd vanwege zijn “diepgaande expertise in de retail en bewezen advies- en technologie-implementatiecapaciteiten”. Ook laat hij weten dat Cognizant een groot netwerk van klanten meebrengt naar de alliantie (Cognizant is wereldwijd actief in meer dan 80 landen), evenals waardevolle knowhow om het gezamenlijke dienstenaanbod verder uit te breiden en te verbeteren.

“We kijken ernaar uit om samen te werken met Shopify en Google Cloud om de e-commerce-ervaring voor retailbedrijven te transformeren met een geïntegreerde aanpak voor platform-, technologie- en cloudmodernisering”, zegt Sushant Warikoo, Senior Vice President en hoofd van de retaildivisie van Cognizant.

“Ons doel is om een scala aan e-commercemogelijkheden te bieden voor retailers van elke omvang, en om in te spelen op toekomstgerichte trends die cruciaal zijn voor zowel retailers als klanten, zoals naadloze en gepersonaliseerde klantervaringen, AI-gedreven winkelassistenten, fraudepreventie en duurzaamheid.”