Eraneos stelt Stefan Tijsinger aan als CFO voor de groep

15 mei 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eraneos heeft de Nederlander Stefan Tijsinger benoemd tot de nieuwe Chief Financial Officer.

Stefan Tijsinger is een ervaren professional op het gebied van financiën en digitalisering, met uitgebreide expertise in controlling, accounting, risk & compliance, treasury en fusies en overnames. Gedurende zijn loopbaan vervulde hij uitsluitend financiële functies bij zakelijke dienstverleners, waaronder bij Ordina (nu Sopra Steria) en Xebia.

Tijsinger maakt de overstap naar Eraneos vanuit Xebia, waar hij de afgelopen twee jaar CFO en lid van de raad van bestuur was. Bij Eraneos volgt hij Uwe Schiller op en zal hij rapporteren aan Chief Executive Officer Oliver Vaterlaus.

Eraneos stelt Stefan Tijsinger aan als CFO voor de groep

Oliver Vaterlaus (CEO) en Stefan Tijsinger (CFO)

“Met zijn profiel past Stefan Tijsinger uitstekend bij Eraneos en onze strategische focus”, laat Vaterlaus weten. “Stefan heeft niet alleen uitgebreide ervaring als CFO, maar ook diepgaande kennis van hoe je een internationale adviesgroep zo aanstuurt dat de klant er maximaal profijt van heeft. Ik ben ervan overtuigd dat hij een waardevolle aanvulling zal zijn op ons team.”

Met ruim 1.000 consultants, voornamelijk werkzaam vanuit kantoren in Nederland, Duitsland, Spanje en Zwitserland (en vier andere landen), is Eraneos een van de grotere internationale management- en technologieconsultancykantoren. Vorig jaar groeide de omzet van het kantoor met 17% naar ruim €260 miljoen.

In zijn nieuwe rol wordt Tijsinger eindverantwoordelijk voor de financiële functie en voor investor relations. Bovendien zal hij een belangrijke rol spelen in de realisatie van de verdere uitbreidingsplannen van Eraneos, waartoe mogelijk ook M&A-activiteiten zullen behoren.