Roland Berger: Groei van wereldwijde metro netwerken

10 januari 2013 Consultancy.nl

De internationale spoorwegenmarkt heeft weinig last van de economische crisis. De groei in de sector heeft vooral te maken met de sterke opkomst van metronetwerken wereldwijd. Dat blijkt uit een onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants.

De studie van de consultants laat zien dat de wereldwijde markt voor spoorwegeninfrastructuur en –materiaal tijdens de internationale recessie met 3,2% per jaar is blijven groeien. Tot 2017 zal de markt naar verwachting doorgroeien met ongeveer 2,7% per jaar. Dat komt voornamelijk door uitgaven aan metronetwerken, die met 6 tot 8% per jaar zullen toenemen.

Metro
‘s Werelds eerste ondergrondse metroverbinding werd in 1863 geopend tussen Paddington en Farringdon (Londen). Vervolgens duurde het 29 jaar voordat Chicago de tweede stad werd met een metrolijn. Het gebruik van metro’s nam snel toe vanaf de jaren ’60, als gevolg van de groei van megasteden rondom de wereld. Nu hebben bijna 190 steden een metronetwerk, en dat aantal zal door nieuwe constructies in opkomende landen blijven toenemen. In 2012 openden diverse steden een metronetwerk, waaronder de Chinese steden Suzhou en Hangzhou, Lima (Peru) en Algiers (Algerije).

Een overzicht van de grootste metronetwerken ter wereld:

Economist - Metro

Nieuws