Jasper Brok over zijn stap van inkoop naar management consultancy

03 mei 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een jarenlange loopbaan in het inkoopdomein, besloot Jasper Brok zo’n zeven maanden geleden de switch te maken naar de management consultancy. Bij het Utrechtse Möbius stort hij zich op uitdagende opdrachten en kan hij zijn eigen ontwikkelpad uitstippelen.

Vier jaar geleden rondde Jasper Brok zijn master in Strategic Management af en startte hij zijn loopbaan bij Roger, een adviesbureau op het gebied van aanbestedingen. Daar hield hij zich bezig met thema’s als inkoopadvisering, tendermanagement en aanbestedingen.

Een “mooie en leerzame tijd”, zegt Jasper, die gedurende zijn werk bij het bureau actief was binnen uiteenlopende branches en voor verschillende soorten klanten.

Jasper Brok over zijn stap van inkoop naar management consultancy

Hoewel hij goed op zijn plek zat, merkte Jasper dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging: “Ik wilde me graag in andere onderwerpen gaan verdiepen en langdurige opdrachten oppakken.”

Jaspers zoektocht leidde hem naar het Utrechtse Möbius, een consultancybureau gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van onder meer strategie-implementatie, procesoptimalisatie, projectmanagement en verandermanagement. “Möbius bood mij de mogelijkheid om beide wensen te realiseren.”

Bij zijn aanstelling als management consultant kon Jasper dan ook nauwelijks wachten om aan de slag te gaan met uitdagende klantopdrachten. “Uiteindelijk krijg ik toch de meeste energie van de samenwerking met de klant en het realiseren van verbeteringen en groei.”

Afwisselend klantwerk

Gelukkig staat de consultancy bol van interessante opdrachten, van bedrijfstransformaties tot verbetertrajecten. Jasper werd vanaf zijn start bij Möbius dan ook op zijn wenken bediend. “Ik kon meteen meewerken aan opdrachten en werd tussendoor ook nog meegenomen in de verschillende expertises binnen Möbius.”

Jaspers pijplijn aan klantopdrachten is sindsdien flink gevuld. Zo voert hij op dit moment een gemeentebrede lean/agile procesoptimalisatie uit bij een gemeente, is hij bezig als procesbegeleider met de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving ronde de Woo (Wet open overheid) bij een andere gemeente en is hij onlangs gestart bij het ministerie van Buitenlandse zaken met een vraagstuk rond circulaire economie en duurzaam inkopen.

“Die afwisseling in opdrachten ervaar ik als zeer prettig en zorgt bovendien voor een steile leercurve”, geeft Jasper aan.

Duurzaamheid

Daarbij heeft hij de wens om zich verder te gaan richten op het thema duurzaamheid. In België is Möbius al toonaangevend binnen dit vakgebied en Jasper haalt deze kennis graag naar Nederland. “Ik zie grote kansen om met de kennis en ervaringen uit België mooie opdrachten in Nederland uit te gaan voeren. De eerste sustainability-opdracht is recent opgestart. Ik kijk er enorm naar uit om me hierop te gaan richten.”

Naast zijn klantwerk draagt Jasper ook binnen Möbius zelf zijn steentje bij: “Intern zet ik mijn ervaring op het gebied van aanbestedingen in om het binnenhalen van publieke opdrachten te stroomlijnen.”

Warm welkom

Naast de werkinhoudelijke match, laat Jasper weten dat het vooral ook de “prettige cultuur binnen Möbius” is, die zijn overstap tot een succes heeft gemaakt. Dat begon al bij de onboarding. “Ik ben erg welkom ontvangen bij Möbius en onder de indruk van de verschillende persoonlijkheden en expertises binnen het team.”

“Daarnaast werd ik wegwijs gemaakt in de holacratische manier van werken bij Möbius. Iets wat voor mij nieuw was en ik erg interessant en vernieuwend vind.”

Focus op ontwikkeling

Bovendien kunnen de circa 100 medewerkers binnen Möbius rekenen op uitgebreide ontwikkelmogelijkheden, ook voor Jasper een belangrijk pluspunt. “Möbius biedt veel mogelijkheden rondom je persoonlijke ontwikkeling. Zo zijn er interne en externe trainingen die je kunt volgen, heb je een persoonlijk opleidingsbudget en maak je samen met je interne coach een ontwikkelplan.”

Tot slot wijst Jasper op de hoge mate van regie die hij krijgt om zijn eigen ontwikkelpad vorm te geven. “Wat mij enorm aanspreekt is dat het binnen de holacratische manier van werken bij Möbius heel goed mogelijk is je eigen route uit te stippelen.”