HeadFirst Group boekt 21% omzetgroei naar €2,6 miljard

19 april 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

HeadFirst Group heeft in 2023 de omzet zien toenemen met 21% naar een recordhoogte van €2,6 miljard.

De omzet werd volledig organisch gerealiseerd, waar voorgaande jaren de omzetgroei voor een belangrijk deel voortkwam uit gesloten deals. De netto omzet steeg met 20% naar €76 miljoen.

Het personeelsbestand van HeadFirst Group is in 2023 gegroeid naar 450. Het aantal professionals dat dagelijks actief is bij opdrachtgevers in Europa is toegenomen tot meer dan 25.000. Zij worden ingezet via verschillende labels, waaronder HeadFirst, Staffing Management Services, Sterksen, StarApple en ProUnity.

HeadFirst Group boekt 21% omzetgroei naar €2,6 miljard

Niet alleen financieel behaalde HeadFirst Group goede resultaten. Ook de medewerker- en klanttevredenheid stegen sterk. “Dit bewijst dat onze strategie werkt”, stelt CEO Marion van Happen. “Door slim gebruik te maken van technologie digitaliseren we processen verregaand, kunnen we de persoonlijke touch van onze collega’s inzetten op de momenten waarop het echt waarde toevoegt voor opdrachtgevers, leveranciers en zelfstandig professionals.”

“Onze collega’s zijn tevreden, omdat ze leuk werk doen, en onze klanten worden blijer”, geeft ze aan. “En die twee elementen blijven elkaar versterken.”

Unicorn

Met een bedrijfswaardering van meer dan €1 miljard (op basis van de meest recente financieringsronde eind 2022) mag HeadFirst Global – de moederorganisatie van HeadFirst Group – zich een unicorn noemen. Van Happen: “We zijn een unicorn, maar belangrijker: we combineren dat met maatschappelijke impact.”

“Financiële resultaten zijn belangrijk, zodat we voor onze klanten kunnen blijven doen waar ze behoefte aan hebben, maar we nemen ook de leiding op weg naar een rechtvaardige, diverse en inclusieve arbeidsmarkt. Daarnaast ondernemen we alle acties om een nog duurzamere organisatie te bouwen, zodat we de maatschappij om ons heen waarde opleveren.”

Over 2024 zal de omzet van HeadFirst Global flink omhoog schieten dankzij de overname van Impellam Group. Samen hebben HeadFirst Group en Impellam  een omzet van meer dan €8 miljard.