Sander Hildebrand: ‘De mensen maken bij iQibt het verschil’

18 april 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van een studie bedrijfseconomie tot Principal Consultant binnen iQibt. Sander Hildebrand heeft al een mooie carrière achter de rug en voelt zich op zijn plek binnen de SAP-consultancy.

Na een studie bedrijfseconomie zou Sander de financiële wereld ontdekken. Toch koos hij voor een ander pad.

“Ik heb altijd al een affiniteit met IT gehad, waardoor ik als Unit4 Consultant ben begonnen”, vertelt hij. “Destijds zat ik bij een wat kleiner bedrijf en had ik de ambitie om naar een grotere organisatie te gaan. Dit zou complexere vraagstukken en moeilijke uitdagingen betekenen, waarbij ik de klant voor een lange tijd kon helpen.”

Sander Hildebrand: 'De mensen maken bij iQibt het verschil'

Zogezegd, zo gedaan en Sander werkte sindsdien jarenlang bij CMG, een wereldwijde ICT-leverancier (nu CGI). “Hier heb ik ruim tien jaar gewerkt en werkte ik ook weleens samen met Richard Legierse, die toen nog werkzaam was bij Capgemini. Ik hoorde van Richard dat hij met een aantal mensen iQibt wilde opzetten. Ik vond dat erg interessant. De manier hoe de enthousiaste energie en veelzijdige kennis samenkwamen, dat vond ik mooi om te zien.”

In de eerste periode van iQibt was Sander niet betrokken. “Ze waren hun bedrijf aan het opstarten en deden het rustig aan. Tot we na een aantal maanden met elkaar in contact kwamen.” Van het een kwam het ander en Sander besloot de overstap naar iQibt te maken. “Dat was 12,5 jaar geleden. Ik heb ondertussen iQibt flink zien groeien en daar ben ik trots op.”

Segmentlead en Principal Consultant

Sander kwam als senior consultant aan boord. “In het begin draaide ik mee met projecten en ontwikkelden we een mooie klantenbase in de publieke markt. Ik ben een energieke man en vond het dus erg leuk om nieuwe dingen op te zetten. Maar ook het oplossen van problemen en vraagstukken vond ik interessant.”

Inmiddels bekleedt Sander de rol van Segmentlead en Principal Consultant. In deze rol heeft hij drie verschillende taken.

“Ik heb een interne rol – Segmentlead – waarbij ik mensen mag enthousiasmeren en kennis mag delen. Ook heb ik een externe rol – Principal Consultant – en ga ik met het salesteam mee naar klanten om ze te ondersteunen met inhoudelijke vraagstukken. Tot slot zit ik ook nog bij drie verschillende klanten met mooie en uitdagende opdrachten.”

Het is van belang om goed te schakelen tussen de drie rollen, maar dit is wel wat Sander het allerliefste doet. “Soms is het wel pittig maar het lukt altijd prima. Die diversiteit en afwisseling vind ik namelijk heel erg leuk. En als ik ergens niet uitkom, kan ik mijn collega’s bij iQibt altijd om hulp vragen. We hebben namelijk een enorme kennisbank, waarbij er altijd wel iemand is die wil en kan helpen.”

Mensen maken het verschil

De mensen binnen iQibt maken volgens Sander dan ook het verschil. “Naast dat er hier zoveel mensen rondlopen die overal wel iets vanaf weten, werkt iedereen hier ook op een prettige manier samen. Ik heb 12,5 jaar geleden bewust de keuze gemaakt om van een grote wereldwijde speler naar een nichespeler over te stappen en daar ben ik nog steeds blij mee.”

Sander hoopt samen met iQibt de komende jaren te mogen groeien en nog verder te ontwikkelen. “Net zoals SAP staat iQibt ook niet stil. Ik ben trots op waar we nu staan en wat voor waarde we toevoegen bij onze klanten. Ik kijk daarom ook uit naar de toekomst!”