Berenschot onderzoekt bestuurscrisis in Helmond

07 januari 2013 Consultancy.nl

Berenschot onderzoekt momenteel de bestuurscrisis die vorig jaar plaatsvond in Helmond. Naast de consultants van het organisatieadviesbureau bestaat het projectteam uit twee medewerkers van de gemeente en Jacques Wallage, oud-burgemeester van Groningen. De eerste fase van het onderzoek wordt deze week opgeleverd.

In maart 2011 hebben meerdere wethouders in Helmond geprobeerd om burgemeester Fons Jacobs tot aftreden te dwingen. Volgens onder andere wethouder en locoburgemeester Frans Stienen functioneerde Jacobs, toen wegens bedreigingen streng beveiligd, niet goed. Zonder kennis van de burgemeester bracht Stienen op 16 maart 2011 een bezoek aan de commissaris van de Koningin, Wim van de Donk, om over de crisis te spreken. Ondertussen weigerde Fons Jacobs af te treden en kreeg daarbij de steun van de gemeenteraad.

In een reactie op de affaire zei Fons Jacobs onlangs in het Eindhovens Dagblad: “Ze wilden mij weg hebben. Ik voelde mij verraden en in de steek gelaten. Ze braken de poten onder mij vandaan.”

Nieuws

Meer nieuws over