Interview P. van Rijckevorsel, interimmer bij Zanders

04 oktober 2012 Consultancy.nl

Naast het consultancybedrijf bestaat de financiële dienstverlening van Zanders ook uit bemiddeling voor interim management: tijdelijke ondersteuning en capaciteit op diverse functieniveaus. De opdrachten variëren van een vijfdaagse testklus tot een invulling van een rol in een ingrijpend veranderingstraject of een vervanging bij langdurige afwezigheid. Een interview met Peep van Rijckevorsel, interim manager bij Zanders.
 
Wat onderscheidt een interimmer van Zanders van andere financiële interimmers?
“Op het moment dat een opdrachtgever een interim-manager van Zanders inhuurt, huurt hij de hele organisatie in. Daarom doen we niets anders dan interimmers aanbieden op het gebied van riskmanagement, treasurymanagement en corporate finance. Wel een treasury controller, maar geen financial controller, geen CFO. We moeten precies weten wat voor werk een interimmer doet. Als een interim-treasurer ergens zit en hij heeft een vraag over ISDA-documentatie, dan zitten hier heel veel mensen die hem daarbij kunnen helpen. We doen geen schaduwmanagement, maar wel quality assurance.”
 
Wordt een interimmer door Zanders anders gerecruteerd dan een vaste werkkracht?
“Nee, dat komt grotendeels overeen. Het loopt wel via andere routes, maar in de kwaliteitscriteria zit geen verschil. Zanders is een advieshuis dat oplossingen biedt, bijvoorbeeld door tijdelijke capaciteitsvraag bij onze klanten op te vangen. Onze interimmers moeten daarom aan dezelfde strenge eisen voldoen als onze vaste werkkrachten. Steeds vaker doen Liza Wyatt (Recruiter van Zanders, red.) en ik samen een interview. Het gebeurt natuurlijk weleens dat de eigenschappen van een interimmer heel goed passen in het profi el van een vaste functie waar we iemand voor zoeken. Laatst hadden we hier bijvoorbeeld een interimmer die, zo bleek tijdens het gesprek, meer interesse in consultancy had dan in ‘capaciteitsinvulling’.”
 
Waarop worden interimmers door Zanders beoordeeld?
“Interim professionals worden zowel op vakkennis als op de soft skills beoordeeld; een interim manager moet naast de vakinhoudelijke kennis ook over communicatieve gaven beschikken. Hij moet goed passen binnen het team van een opdrachtgever. Maar ook bij Zanders. Een opdrachtgever die hulp krijgt van een van onze interim managers, huurt namelijk iemand van Zanders in – niet iemand via Zanders. Dat is een belangrijk onderscheid. De interimmer wordt tijdens de opdracht als Zanders-collega beschouwd en krijgt hierbij alle benodigde ondersteuning.”
 
Hoe staat het met het huidige aanbod?
“In de afgelopen tijd hebben veel mensen, vaak gedwongen, hun werkgever verlaten. Zij zijn vaak op zoek naar interimwerk en hopen op die manier weer snel een vaste baan te krijgen. De uitdaging voor ons is om de ‘negens’ te vinden tussen de grote groep ‘zevens’. Het aardige van de interimmers die met ons werken, is dat ze allemaal een band hebben met Zanders. Ze zijn loyaal naar ons toe, wij spreken hun taal, doen alles in overleg, en zijn heel open en transparant naar elkaar. Ik zie ze als collega’s; we hebben hetzelfde belang. Het succes dat ze bij een opdrachtgever creëren straalt ook op ons af.”

Nieuws

Meer nieuws over