Ajax populairste Eredivisie voetbalclub op Twitter

17 december 2012 Consultancy.nl

Hoe meer tweets over een voetbalclub in de Nederlandse Eredivisie worden verstuurd, hoe hoger de club staat op de ranglijst. Ondanks het feit dat Ajax niet bovenaan staat, is het wel de populairste club op Twitter. Dat blijkt uit een analyse van niche socialmedia-adviesbureau SocialExpress. Het bedrijf onderzocht of er een verband bestaat tussen het twittergedrag van fans en de stand op de ranglijst.

Meer voetbaltweets uit grote steden
De top vijf van de Eredivisie* scoort ook goed op de Twitter-ranglijst, blijkt uit het onderzoek. Volgens het adviesbureau komt dat deels doordat de best presterende clubs vooral uit de grote steden komen, en dus een grotere Twitter-aanhang kunnen genereren. Twee uitzonderingen vallen daarbij op: Utrecht staat op de zesde plek in de Eredivisie, maar scoort van alle achttien voetbalclubs het slechtste op de Twitter-ranglijst. Heerenveen daarentegen is met 43.545 inwoners geen grote stad en presteert vooralsnog matig in de Eredivisie, maar heeft een grote schare aanhangers op Twitter.

SocialExpress - Voetbal Tweets
* de tabel is opgesteld voor het afgelopen voetbalweekend

Over Social Express
SocialExpress is een online startup uit Amsterdam. Het bedrijf biedt klanten een tool waarmee ze een melding krijgen als er berichten over hun producten/diensten op Facebook en Twitter worden gepost. Met de tool kunnen medewerkers van het bedrijf real-time inzicht krijgen in wat er zich afspeelt op social media. SocialExpress is geboren in Vlaanderen maar kreeg vorm tijdens Startupbootcamp Amsterdam, een ‘startup-accelerator’ waarin onder andere Boer & Croon een belang heeft.

Nieuws

Meer nieuws over