Boer & Croon investeert in Startupbootcamp Amsterdam

16 december 2011 Consultancy.nl

Gisteren is het initiatief "Startupbootcamp Amsterdam" gelanceerd. Het project biedt elk jaar tien internationale tech starters de mogelijkheid om hun bedrijf uit te bouwen met hulp van 100 ervaren mentoren. Boer & Croon is aandeelhouder van Startupbootcamp Amsterdam en Eric de Groot, partner bij het adviesbureau, zal ook als mentor fungeren.

Het project wordt geleid door media- en tech ondernemers Ruud Hendriks en Patrick de Zeeuw. Andere aandeelhouders zijn o.a Vodafone en entrepreneurs Kees Zegers (oprichter Nu.nl), Derk Haank (CEO Springer) en Willem Middelkoop (journalist en belegger). Startupbootcamp wordt internationaal o.a. ondersteund door IBM.

Vestigingen over de wereld
Startupbootcamp Amsterdam werkt nauw samen met de overige Startupbootcamp vestigingen, o.a. in Kopenhagen en Dublin, met Chinacellerator in China en Techstars in de Verenigde Staten. De diverse programma's wisselen onder andere kennis over technologie, startups, ervaring en mentoren uit.

Mentoren van Startupbootcamp
Tot de deelnemende 100+ mentoren die hun kennis en ervaring aan de starters ter beschikking stellen behoren onder andere Kees Zegers, Erik Huggers (lid van de Raad van Bestuur van Intel), Abigal Corrigan (COO van Google Benelux), Hans Hagenaars (commercieel directeur ING Nederland), Reinout te Brake (CEO IQU.com), Han de Groot (oprichter van MatrixLab), Marc van der Chijs (Ex- CEO Spil Games Asia), Heleen van Oord (CEO Dqna), Eric de Groot (partner bij Boer & Croon), Kalo Bagijn (oprichter van Binck Bank), Ronald Goes (CEO Warner Bros TV Productions), Lot Keijzer (Marketing Dir. Linkedin) en Arno Lubrun (Country Manager Facebook Benelux).

Alex Farcet, CEO van Startupbootcamp Europe: “Ik ben blij met deze vierde Startupbootcamp vestiging in Europa. Amsterdam is een geweldige stad voor startende ondernemingen. De afgelopen maanden heb ik al nauw samen mogen werken met Patrick en Ruud die ieder al een lange reeks van bedrijven hebben opgezet. Ons doel is dé Europese accelerator op te zetten.”

Patrick de Zeeuw, CEO van Startupbootcamp Amsterdam: “De relatie met de overige Startupbootcamp vestigingen, Techstars & Chinaccelerator betekent dat we letterlijk ook zelf een vliegende start maken. Al het accelerator programma- & lesmateriaal en ongelooflijk veel ervaring zijn reeds beschikbaar. Tevens helpen we elkaar bij het identificeren van startups uit de gehele wereld die voldoende potentie hebben om deel te nemen aan een van onze programma’s. Startupbootcamp Europe wil de nummer 1 accelerator van Europa worden. Het is geweldig daar aan mee te kunnen bouwen.”

Aanmelden voor Startupbootcamp
Startende (online en mobile) ondernemers in de tech en media – wereld worden via startupbootcamp.org uitgenodigd een uitgebreide beschrijving van hun bedrijf en zichzelf te geven. Daarna volgt een streng selectieproces waarna tien starters overblijven. Deze worden uitgenodigd in maart naar Amsterdam te komen om deel te nemen aan het 3 maanden durende accelerator programma van Startupbootcamp.

De starters ontvangen - in ruil voor een aandelenpercentage - ieder maximaal € 17.000,- cash plus drie tot zes maanden gratis kantoorruimte, juridische en fiscale assistentie en een intensieve begeleiding door meer dan 100 lokale en internationale mentoren die ieder tot de top in hun vakgebied behoren.

De deelnemers wordt ook geleerd hoe ze hun bedrijf op demo dag - in de laatste week van het drie maanden durende traject - moeten presenteren aan een zaal vol met venture capitalists en Angel investeerders om zo ook na Startupbootcamp Amsterdam verdere financiering veilig te stellen. Startupbootcamp Amsterdam begint op 9 april 2012.

Nieuws

Meer nieuws over