Accenture helpt KPN met verbeteren van Interactieve TV

12 december 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture gaat KPN ondersteunen met het verbeteren van haar ‘Interactieve TV’ dienstverlening. Ook gaat het adviesbureau de diensten van Interactieve TV verdiepen en faciliteren bij de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve diensten. Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt.
 
De Interactieve TV dienstverlening van KPN bevat ruim 60 TV-, 11 High Definition (HD) en 90 radiozenders. Daarnaast kunnen consumenten gebruik maken van features als Live TV pauzeren, Programma Gemist en Videotheek Thuis.
 
Interactieve TV
De belangrijkste opdracht voor Accenture wordt het verbeteren van de prestaties van KPN Interactieve TV, waaronder een betere beeldstabiliteit en optimale streaming services. Deze verbeterde diensten worden ook uitgerold op andere apparaten, zoals de tablet en smartphone. Om de gebruikerservaring van KPN-abonnees op lange termijn verder te optimaliseren, gaat Accenture ook nieuwe innovatieve opties en services ontwikkelen.
 
“We bieden KPN een compleet aanbod innovatieve digitale diensten, waarmee klanten op verschillende apparaten TV kunnen kijken”, zegt Marco Vernocchi, managing director Accenture Media & Entertainment. “Door gebruik te maken van Accenture’s op sofware gebaseerde open architectuur kan KPN klanten een unieke kijkervaring bieden. De nieuwe geïntegreerde oplossing is een uitbreiding op de bestaande iTV en iTV online diensten die KPN op de Nederlandse markt aanbiedt”
 
Nieuwe features
Doordat KPN toegang krijgt tot speciale videosoftware van het adviesbureau kunnen ook nieuwe features worden uitgerold. Zo kan KPN binnenkort multiscreen video-ervaring, remote recording en ‘catch up’ TV voor on demand video lanceren.