Hay Group: Senior manager verdient gemiddeld 175k

06 december 2012 Consultancy.nl

Een senior manager in Nederland verdient gemiddeld $175.000, minder dan collega’s uit Duitsland, België en Turkije. Ervaren managers kunnen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) het meeste verdienen, gemiddeld meer dan twee ton dollars. Dit blijkt uit onderzoek van Hay Group onder meer dan 14 miljoen werknemers bij 20.000 organisaties wereldwijd.
 
Opkomende markten
Senior managers kunnen in opkomende markten tegenwoordig net zo veel verdienen als in Westerse landen. Dat komt doordat salarisniveaus in opkomende markten een inhaalslag hebben gemaakt – ze zijn in de afgelopen tien jaar zo sterk gestegen dat het inkomensgat tussen van origine lage lonenlanden en Westerse landen in veel gevallen gedicht is. “In de afgelopen tien jaar zijn we getuige geweest van extreem snelle groei in opkomende markten, naast afvlakkende groei in volwassen markten” aldus Barbara de Jongh, beloningsconsultant bij het organisatie-adviesbureau.
 
Salaris Senior Management
 
“Een belangrijke factor voor deze salarisontwikkeling is de toename van investeringen in de opkomende markten door multinationals die willen profiteren van de lagere productiekosten. Als gevolg hiervan vissen er veel multinationals die in dezelfde beperkte talentpool van senior managers. Dit leidt tot meer job-hopping en opstuwing van lokale salarissen” vervolgt de Hay Group adviseur.
 
Normale stijging Nederlandse salarissen
In Nederland zijn de salarissen van het senior management in tien jaar tijd gemiddeld met 31% gestegen. “Een normale stijging van zo’n 3% per jaar.” aldus De Jongh. “De inhaalslag van opkomende markten komt op een logisch moment. Om de sterke groei te blijven waarmaken, is talent op sleutelposities noodzakelijk. De trend is dat de arbeidsmarkt voor senior management mondialer wordt, met als gevolg dat de arbeidsmarkt verbreedt.”

Nieuws

Meer nieuws over