Roland Berger waardeert Duitse bakkerijketen Lieken

03 juli 2012 Consultancy.nl

Het Italiaanse voedingsconcern Gruppo Barilla heeft haar Duitse bakkerijketen Lieken in de etalage gezet. Het bedrijf heeft Roland Berger Strategy Consultants gevraagd een onafhankelijk onderzoek te doen naar de waarde van de Duitse onderneming. Zakenbanken Rothschild en Rabobank hebben de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar de meest geschikte partner voor Lieken.

Nieuwe strategische koers voor Barilla
Barilla is onlangs een nieuwe strategische koers ingegaan. Het bedrijf wil niet-kernactiviteiten afstoten, zodat het ruimte krijgt voor investeringen in zijn belangrijkere activiteiten. “Barilla wil zich focussen op pasta, sauzen en kant-en-klaarmaaltijden wereldwijd – van de beide Amerika’s tot het Verre Oosten”, aldus Guido Barilla, bestuursvoorzitter van Gruppo Barilla.

Bakkerijketen Lieken
Lieken is gevestigd in Düsseldorf. De bakkerijketen werd in 2002 onderdeel van Gruppo Barilla, gelijktijdig met diens acquisitie van de firma Kamps. Lieken produceert en verkoopt brood en bakkerijproducten aan supermarkten en andere winkels in Duitsland. De onderneming heeft een aantal eigen merken, maar produceert ook voor huismerken. In 2011 had Lieken een omzet van €756 miljoen. Bij het bedrijf werken ongeveer 4.700 medewerkers.

Nieuws