Nieuwe bijbaan voor E&Y partner Jan Peter Balkenende

28 november 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ernst & Young partner Jan Peter Balkenende heeft onlangs een nieuwe bijbaan erbij gekregen. De oud-premier is begin oktober benoemd tot voorzitter van de International Advisory Board Rotterdam, een adviesorgaan voor de Rotterdamse gemeente. Balkenende volgde voormalig SER Alexander Rinnooy Kan op.
 
Sinds begin 2011 is Jan Peter Balkenende partner bij Ernst & Young. Hij volgde destijds het voorbeeld van zijn grote politieke concurrent Wouter Bos, die 4 maanden daarvoor in dienst trad als partner bij KPMG.
 
De IAB Rotterdam bestaat uit circa 15 topbestuurders uit het internationale bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Zij adviseren Gemeente Rotterdam op sociaal-economisch gebied.
 
Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb: “Juist in deze economisch uitdagende tijden kan een internationale havenstad als Rotterdam de adviezen van de IAB goed gebruiken. Hun expertise levert een belangrijke bijdrage aan de versterking van de regionale economie. Met zijn vele contacten in binnen- en buitenland past Jan Peter Balkenende uitstekend in het profiel van een IAB-voorzitter”.