Adviesbureau Deloitte partner van The Circle Economy

26 november 2012 Consultancy.nl

Deloitte heeft zich op de dag van de duurzaamheid (10 oktober) aangesloten bij The Circle Economy, een non-profit organisatie met de doelstelling om een circulaire economie te stimuleren.
 
In een circulaire economie worden grondstoffen en onderdelen van producten zoveel mogelijk hergebruikt of op een andere wijze in een kringloop gebracht. Hiermee wordt zoveel mogelijk waarde behouden. Het is een breuk met het huidige lineaire model waarin grondstoffen worden verwerkt in producten die na gebruik worden vernietigd.
 
“Door onze kennis en kunde op het gebied van bijvoorbeeld supply chain, tax en duurzaamheid in te zetten, pilot projecten op te starten en leerervaringen te delen binnen dit platform hopen wij gezamenlijk te komen tot een versnelling van een circulaire economie” aldus Anneke Sipkens, Director bij Deloitte.

Circle Economy
 
Topbedrijven en zeven dienstverleners
The Circle Economy wordt naast het Big4 kantoor gesteund door verschillende topbedrijven, waaronder AkzoNobel, DSM, Friesland Campina en Philips. Ook hebben eerder dit jaar zeven dienstverleners zich aangesloten als partner van The Circle Economy: Kirkman Company, The Terrace, De Transformatie Groep, Dutch, Spring Associates, Enviu en Firma Fair Focus.

Actiegericht platform
The Circle Economy biedt een actiegericht platform om de transitie naar een circulair product, business model en/of /verdienmodel te versnellen. Elk van de partners brengt een circulair project in welke gedurende 1 jaar wordt begeleid vanuit The Circle Economy. De aangesloten dienstverleners leveren de ‘doe-kracht’ en ondersteunen met het 'up-to-speed' krijgen van de circulaire projecten door verbindingen te leggen binnen het aangesloten netwerk van bedrijven.

Nieuws