Atos zoekt slimme ICT studenten voor IT Challenge

20 november 2012 Consultancy.nl

Internationaal ICT dienstverlener Atos geeft een vervolg aan haar ‘IT Challenge’ met de ‘IT Challenge 2013’. Nieuw in de 2013 versie van de IT Challenge is dat het wordt georganiseerd in samenwerking met Renault. Ook is het aantal deelnemende landen uitgebreid van zes naar negen, nieuwkomers zijn China, de Verenigde Staten en Oostenrijk.
 
Vorig jaar lanceerde Atos de IT Challenge voor ICT studenten. In deze wedstrijd ging het IT consulting kantoor op zoek naar jong IT-talent op meer dan 25 universiteiten en hogescholen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, India, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De competitie werd uiteindelijk gewonnen door een team van Hogeschool Eindhoven - MultiLens. Het team won met hun App MultiLens, dat een andere manier van kijken mogelijk maakt voor bezoekers van een sportevenement, concert of zakelijke conferentie.
 
IT Challenge 2013
Het thema van de Atos IT Challenge 2013 is ‘Connected Car’. De jury gaat dit jaar op zoek naar een app die iets nuttigs en unieks te bieden heeft voor mensen die veel onderweg zijn en het reizen voor bestuurders en passagiers aangenamer maakt. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp, die makkelijk te gebruiken moet zijn  in de auto.
 
Deelnemers wordt gevraagd hun app te demonstreren en te laten zien hoe hij werkt in de auto, bijvoorbeeld door rekening te houden met de snelheid. Verder dienen zij aan de hand van een business case toe te lichten hoe de app een commercieel succes kan worden.
 
Teams hebben tot half december om hun interesse kenbaar te maken aan het adviesbureau. Hun inzending moet uiterlijk 21 december 2012 binnen zijn via de speciale IT Challenge-website.
 
Prijs
Het winnende team krijgt een reis naar de Olympische Winterspelen in Sochi in 2014 (inclusief vluchten, accommodatie en een kijkje achter de schermen) en een e-tablet. De nummers twee en drie ontvangen elk een Atos Diploma voor het leveren van een buitengewone prestatie.

Nieuws

Meer nieuws over