Team Hogeschool Eindhoven wint Atos IT Challenge

13 juni 2012 Consultancy.nl

Een Nederlands team van Hogeschool Eindhoven heeft de IT Challenge 2012 van Atos gewonnen. Het team MultiLens won met hun App MultiLens, dat een andere manier van kijken mogelijk maakt voor bezoekers van een sportevenement, concert of zakelijke conferentie. De Nederlanders versloegen de twee andere finalisten uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het team kreegvorige week de gouden medaille uitgereikt door Thierry Breton - CEO van Atos - op het hoofdkantoor van Atos in Parijs.

Atos IT Challenge 2012
De Atos IT Challenge 2012 heeft als doel om de toekomstige generatie van IT-professionals te inspireren tot innovatie. Het thema van de eerste Atos IT Challenge 2012 was 'Smart Mobility'. Dit jaar ontving het adviesbureau 77 inzendingen van verschillende universiteiten uit de hele wereld.

Thierry Breton - CEO van Atos - over de kwaliteit van de inzendingen: "We zijn onder de indruk van het enthousiasme, de creativiteit en de kwaliteit van de inzendingen die we voor deze wedstrijd hebben ontvangen. De teams hebben goed doordachte Smart Mobility-oplossingen gepresenteerd die aantonen dat IT, door innovatief denken, een waardevolle probleemoplosser kan zijn."

Prijs
De studenten van Team MultiLens ontvingen een Atos Diploma voor het leveren van een buitengewone prestatie en winnen een reis naar de Olympische Spelen in 2012 in Londen (Atos is partner van de OS2012). Chris Bongers - lid van het team MultiLens van Hogeschool Eindhoven: "We zijn ontzettend blij en vereerd met deze erkenning van Atos voor ons project. Fantastisch dat we straks naar Londen mogen om een kijkje te achter de schermen te nemen bij het Atos Technology Operations Centre."

Nieuws