KplusV ontwikkelt strategische visie voor gemeente Boxtel

06 november 2008 Consultancy.nl

De gemeente Boxtel heeft KplusV Organisatieadvies ingehuurd om een strategische visie te ontwikkelen voor de periode 2010-2020. Het adviesbureau gaat de komende maanden meer dan 1,000 inwoners betrekken bij de uitwerking van de visie. Het eindrapport wordt naar verwachting medio 2009 opgeleverd.
 
Strategische visie
De gemeente Boxtel gaat net als 10 en 20 jaar geleden een strategische visie voor de komende 10 jaar ontwikkelen. Belangrijkste vraag is welke kant Boxtel op moet het komend decennium. “Zijn we in 2020 de groenste stad van Nederland? Of orden we een hightech financial services center waar naast het Rabobank Datacenter tal van andere dienstverlenende bedrijven en financiële hoofdkantoren zich rond de spoorzone vestigen? Of focussen we vooral op leefbare wijken, waar ouderen en jeugd zich in hun element voelen en waar zorg, dienstverlening, onderwijs en kinderopvang voor iedereen onder handbereik is?” aldus Veerle van den Broek van de gemeente Boxtel.
 
Aanpak
Het adviesbureau gaat zich de komende maand vooral richten op het maken van een as-is situatie van Boxtel. Dat wil zeggen een goed beeld van wat er in het Boxtel van nu leeft en speelt. Vervolgens hebben de consultants de opdracht gekregen om zoveel mogelijk inbreng van inwoners van de gemeente te verankeren in de aanpak. Begin 2009, in januari en in maart, vinden daardoor de verschillende rondetafelgesprekken en huiskamergesprekken met burgers plaats. Naar verwachting worden tussen 800 – 1.000 burgers betrokken bij de strategische visie. Tussen maart en juni 2009 wordt het eindrapport opgesteld.

Nieuws

Meer nieuws over